Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul general al NATO „Trebuie să fim capabili să suplimentăm bugetele pentru Apărare când tensiunile cresc”

ro

15 Feb, 2017 09:16 1439 Marime text
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele alocate apărării, în contextul tensiunilor internaţionale, potrivit agenției Associated Press, citată de romanialibera.ro.

„Împărţirea sarcinilor în mod echitabil şi suplimentarea bugetelor pentru apărare reprezintă susţinerea alianţei transatlantice. Dacă reducem bugetele pentru apărare în perioadele în care tensiunile se diminuează, trebuie să fim capabili să le suplimentăm când tensiunile cresc, aşa cum se întâmplă acum", a declarat Jens Stoltenberg ,cu o zi înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din statele NATO.

Totodată, el a afirmat că NATO nu se așteaptă ca toți aliații să atingă imediat nivelul de 2% din PIB pentru Apărare, dar că se așteaptă să oprească reducerile bugetare.

Statele Unite se află pe primul loc în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte ţări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.

Sursa foto: wallstreetjournal.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii