Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul European Libera circulație în Marea Britanie și vizele pentru SUA, principalele subiecte ale agendei

ro

27 Feb, 2017 22:30 1823 Marime text
Libera circulație în Marea Britanie, vizele pentru SUA și accesul la medicamente vor fi principalele subiecte ale minisesiunii plenare a Parlamentului European, care se desfășoară miercuri și joi la Bruxelles, potrivit agendei publicate pe site-ul colegislativului european, informează Agerpres.

Eurodeputații dezbat miercuri recomandările pentru îmbunătățirea accesului europenilor la medicamente, votul în acest dosar fiind prevăzut pentru joi. Din cauza costului ridicat și în creștere pentru tratamente, în special când e vorba de cele mai noi și mai eficiente, este nevoie de măsuri pentru a le face accesibile pentru pacienți, simultan cu menținerea inovației în cercetare.

O altă dezbatere de interes, cea referitoare la drepturile cetățenilor Uniunii Europene care trăiesc în Marea Britanie, este prevăzută pentru miercuri, în contextul în care informații ce sugerează că autoritățile din Marea Britanie pot folosi interpretări restrictive ale dreptului cetățenilor UE de a rămâne în Marea Britanie post-Brexit.

Europarlamentarii vor supune la vot joi o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene să reimpună obligativitatea vizelor pentru cetățenii americani până la soluționarea problemei reprezentate de faptul că cetățenii din România, Bulgaria, Polonia, Croația și Cipru au încă nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite.

Comisia pentru libertăți civile a PE (LIBE) discută marți despre reforma sistemului european comun de azil. De asemenea, eurodeputat suedeză Cecilia Wikström, care se ocupă de reforma normelor care să decidă ce țară membră a UE este responsabilă pentru procesarea cererilor de azil, este intervievată în direct miercuri, de la ora locală 14:00 (13:00 GMT) pe pagina de Facebook a Parlamentului European.

Pe de altă parte, comisia de anchetă care investighează testarea emisiilor vehiculelor supune la vor marți raportul său final. Constatările și recomandările acestei comisii cu privire la scandalul emisiilor, care a început cu Volkswagen în SUA, vor fi dezbătute și supuse votului în plenul PE în sesiunea plenară de la Strasbourg din luna aprilie.


Sursa foto: Facebook European Parliament
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii