Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Jurnal.md Moldova a înregistrat restanţe la capitolul integrare europeană

ro

10 Aug, 2015 17:00 1383 Marime text
Moldova a înregistrat restanţe la capitolul integrare europeană, din cauza instabilităţii politice. Declaraţia a fost făcută de premierul Valeriu Streleţ, după şedinţa operativă a Executivului. În aceste condiţii, Guvernul îşi propune să adopte un nou Plan de acţiuni privind implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Demnitarul susţine că actualul document, aprobat în octombrie 2014, este implementat cu întârzieri mari, în special la capitolul reformelor în economie şi justiţie. Streleţ spune că din cauza instabilităţii politice, 40 la sută din acţiunile stabilite pentru acest an nu au fost realizate.

"S-au admis întârzieri din cauza mai multor elemente: campania electorală, perioada de instabilitate politică, guvernul minoritar. Din cauza întârzierilor de 30-40 la sută pe o bună parte din acţiuni, acest plan a ieşit puternic din graficul iniţial. Aceste întârzieri au fost sistematizate şi transmise, printr-o dispoziţie, fiecărui minister", a spus Streleţ.


Documentul privind implementarea Acordului de Asociere cu UE reprezintă instrumentul de bază pentru monitorizarea procesului de integrare europeană. Documentul urmează să fie implementat până la sfârşitul anului 2017.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii