Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimisă în judecată de procurorii Anticorupţie Violeta Hagiu, condamnată definitiv de Curtea de Apel Constanţa

ro

05 Apr, 2014 00:00 1731 Marime text
Trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Violeta Hagiu a fost condamnată definitiv, ieri, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Ea a primit pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Hagiu a fost acuzată de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată şi de înşelăciune. Mai mult decât atât, în sarcina Violetei Hagiu au fost reţinute şi infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, dar şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, tot în formă continuată.

Conform DNA, „în cursul anilor 2010 şi 2011, inculpata Hagiu Violeta a depus la APIA - Centrul Judeţean Tulcea, în numele PFA Dulgheru Cristinel, două cereri de acordare de subvenţii agricole şi, în susţinerea acestora, atât sus-numita, cât şi, ulterior, inculpatul Dulgheru Cristinel, au prezentat mai multe înscrisuri false (tabel centralizator al contractelor de arendă şi adeverinţe), în cuprinsul cărora era atestat, în mod nereal, faptul că solicitantul deţine în arendă suprafaţa totală de 67 hectare teren arabil”. „În vederea justificării acestei suprafeţe de teren, inculpata Hagiu Violeta a falsificat în prealabil şi a depus la Primăria comunei Văcăreni, judeţul Tulcea, în vederea înregistrării, un număr de 28 de contracte de arendare, pretins încheiate de către inculpatul Dulgheru Cristinel, în calitate de arendaş, cu diferite persoane fizice.

Ulterior, pe baza declaraţiilor celor doi inculpaţi şi a existenţei contractelor de arendare contrafăcute, funcţionarii din cadrul Primăriei comunei Văcăreni au eliberat două adeverinţe, din care rezulta că inculpatul Dulgheru Cristinel deţine în arendă aceste terenuri. În această modalitate, PFA Dulgheru Cristinel a obţinut în mod injust suma totală de 211.139,84 lei (echivalentul a aproximativ 50.271 de euro), reprezentând fonduri europene (FEGA şi FEADR) şi fonduri din bugetul naţional”, potrivit procurorilor Anticorupţie. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Măcin, instanţă care, la data de 27 noiembrie, a condamnat-o pe Hagiu la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Ieri, judecătoarele Maria Uzună şi Eleni Cristina Marcu, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au decis ca femeia să primească trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. După cum menţionam şi mai sus, decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii