Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea în dosarul lui Mircea Băsescu

ro

22 Dec, 2015 00:00 1841 Marime text
Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru 4 ianuarie 2016 în dosarul în care Mircea Băsescu a fost judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.
 
Judecătoarea Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, urma să se pronunţe ieri în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, şi Marian Căpăţână, fostul preşedinte al PDL Drăgăneşti - Olt, sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.
 
Oricare va fi decizia instanţei, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

DNA cere pedeapsa cu executare

În data de 11 decembrie, la Tribunalul Constanţa a avut loc ultimul termen în acest dosar, când Nadia Zlate, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, a cerut ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să primească închisoare cu executare, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximum prevăzut de lege. Totodată, DNA Constanţa a cerut şi confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu şi de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.
 
Florin Şurghie, avocatul lui Mircea Băsescu, a cerut achitarea clientului său. El a susţinut că nu ar exista dovezi în legătură cu săvârşirea faptei. De asemenea, avocatul lui Mircea Băsescu a precizat că, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.
 
Nineta Anghelina, avocata lui Marian Căpățână, a susţinut că doreşte pentru clientul său o pedeapsă cu suspendare sau la o pedeapsă orientată către limita minimă prevăzută de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii