Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sotie de criminal Mihaela Slepac a preluat trei firme cu Valentin

ro

10 May, 2010 02:28 5671 Marime text
cap_8.jpg Societăţile pe care femeia le-a preluat, în 2007, împreună cu Valentin Şlepac, sunt SC European Company Control SRL, SC Vectra Steel SRL şi SC Bia Sim Trans SRL

Întorsături interesante în dosarul în care Valentin Şlepac, unul dintre cei mai temuţi români ai momentului, este cercetat pentru asasinate în serie, deosebit de grave, şi, respectiv, înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. Printre „partenerii" de afaceri pe care Şlepac i-a avut de-a lungul timpului, în afară de Nicolae Mîrşu, mâna dreaptă a bărbatului, se află şi soţia acestuia, Mihaela Şlepac. Până la acest moment, procurorii DIICOT Constanţa nu au solicitat arestarea preventivă a Mihaelei Şlepac. Cu toate acestea, se pare că femeia a fost implicată în preluarea a cel puţin trei firme, care i-au fost cesionate, ei şi soţului său, cu titlu gratuit, de către diverse persoane.

Cel mai periculos şi, totodată, cel mai împăcat cu titlul de asasin în serie, Valentin Şlepac, aşa-numitul „locotenent" al lui Sergiu Bahaian, pare, cel puţin în acte, un prosper afacerist, alături de soţia sa. La prima vedere, aceste aspecte ar putea constitui o fală. În fapt, însă, procurorii DIICOT Constanţa au stabilit că Şlepac face parte dintr-o grupare infracţională deosebit de periculoasă, responsabilă de multiple înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, Valentin Şlepac a recunoscut de bună voie şi nesilit de nimeni faptul că a căsăpit cel puţin patru oameni. La ordinele lui Bahaian, spune el. Pe hârtie, Valentin Şlepac pare un om obişnuit, ca toţi oamenii, mai mult sau mai puţin înstărit. Cu un credit pentru nevoi personale contractat de la Finansbank, în valoare de aproape 175 de milioane de lei vechi, şi cu 17 firme în care este fie acţionar, fie administrator, Şlepac nu pare să se diferenţieze mult de ceilalţi români din pătura de mijloc. Realitatea, însă, se pare că a fost alta.

Firme cedate pe nimic

Revenind la societăţile lui Şlepac, dincolo de tot ceea ce s-a scris şi s-a dezvăluit până în prezent, atât de către autorităţi, cât şi de către reprezentanţii mass-media, trei firme atrag atenţia în mod deosebit, dat fiind că acestea au fost preluate de Şlepac împreună cu soţia sa. De menţionat că „lansarea" în afaceri a Mihaelei Şlepac a avut loc anterior anului 2006, când, potrivit procurorilor DIICOT, Şlepac a declarat că-l asasinase pe Lucian Cernat. Prima dintre societăţile preluate de soţii Şlepac a fost SC European Company Control SRL, în care Mihaela şi Valentin Şlepac au intrat pe 18 septembrie 2007. Acţiunile firmei le-au fost cesionate cu titlu gratuit de către Mihai şi Aurelia Pata. În urma preluării societăţii, celor doi Şlepac le reveneau, în mod egal, câte 50% din acţiuni, ambii devenind, totodată, administratorii SC European Company Control SRL. Nu în ultimul rând, obiectul principal de activitate al firmei a fost schimbat în vânzarea produselor alimentare, băuturi şi tutun, obiectul secundar incluzând şi comerţul cu fructe şi legume. Aproximativ o lună mai târziu, timp în care Valentin Şlepac a preluat şi alte firme, alături de mâna lui dreaptă, Nicolae Mîrşu, soţii Şlepac intră din nou în afaceri împreună. De data aceasta, Mihaela Şlepac este convinsă de soţul ei să se implice în preluarea firmei Vectra Steel SRL. După ce au mărit capitalul social al Vectra Steel până la suma de 573.280 de lei, Constanţa şi Malin-George Ilie, fondatorii, le-au cesionat acţiunile, cu titlu gratuit, celor doi Şlepac, fiecare primind câte 50%. În acelaşi timp, s-a hotărât schimbarea numelui firmei din Vectra Steel SRL în Valentino Management Constant Consult SRL. După exact o săptămână, pe 23 octombrie 2007, Mihaela şi Valentin Şlepac primesc, tot cu titlu gratuit, acţiunile SC Bia Sim Trans SRL, de la Simona Monica Gaman. Ulterior preluării de către soţii Şlepac, firma şi-a schimbat obiectul principal de activitate în comerţul produselor alimentare, băuturi, tutun, având ca obiect secundar comerţul legumelor şi fructelor. De menţionat că aceasta este singura firmă în care Mihaela Şlepac mai apare, la acest moment. Nu este, însă, de trecut cu vederea faptul că, în afară de cele trei societăţi preluate împreună cu soţia lui, Valentin Şlepac apare şi în alte 15 firme, singur sau alături de Nicolae Mîrşu. După anul 2007, se pare, însă, că legătura se răcise între cei doi soţi, în 2008 Şlepac locuind deja în Capitală, cu Adrian Grigoraş, complicele său recunoscut, într-un apartament pe care-l închiriaseră împreună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii