Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se afla în reparații din 1 decembrie 2014 Incendiu la bordul unei nave militare din Şantierul Naval Capu Midia

ro

15 Jan, 2015 00:00 2111 Marime text
S-a dat alarma ieri dimineață în Portul Midia de lângă Năvodari, unde un incendiu a izbucnit la bordul unei nave militare, aflată pentru reparaţii în Şantierul Naval Capu Midia.
 
Nava de deminare Viceamiral Constantin Bălescu, ce aparține Ministerului Apărării Naționale, se află la cheu în Șantierul Naval Midia pentru reparații. La un moment dat, câteva bucăți de polistiren s-au aprins, cel mai probabil din cauza aparatelor de sudură, iar flăcările amenințau să se extindă.
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa, incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, la o navă militară care se afla pentru reparaţii în Dana Est a Şantierului Naval Capu Midia - Năvodari.
 
La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă 23 de pompieri cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de la Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş şi două de la Staţia de pompieri Midia - Năvodari.
 
La sosirea echipajelor ISU Dobrogea, focul ardea într-o încăpere aflată la pupa vasului „Viceamiral Constantin Bălescu”, existând pericolul propagării la celelalte compartimente.
 
Pompierii au localizat şi lichidat flăcările în aproximativ o oră de la intervenţie, limitând considerabil producerea de pagube materiale.
 
Reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale (SMFN) au anunţat că puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” din Divizionul 146 Nave Minare-Deminare al Forţelor Navale se afla în reparaţii din 1 decembrie 2014.
 
Pompierii ISU urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul, iar o comisie a Statului Major al Forţelor Navale cercetează circumstanţele producerii incidentului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii