De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
13:54 30 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Reprezentanţii IJJ Constanţa, prezenţi în şcoli şi licee Activităţi de prevenire a comportamentelor de risc

ro

11 Nov, 2015 00:00 346 Marime text
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri ş.a.) în rândul adolescenţilor. Astfel, în perioada 6 - 10 noiembrie, reprezentanţi ai Jandarmeriei constănţene au fost prezenţi alături de peste 500 de elevi ai Şcolii Gimnaziale numărul 2 Cernavodă şi ai Liceului Tehnologic „Axiopolis“ Cernavodă.
 

În prima parte a întâlnirilor, elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, rolul şi locul acestei instituţii într-o societate modernă.
 
Ulterior, au fost aduse în discuţie şi dezbătute faptele de natură penală şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în mediul şcolar. În discuţiile libere cu reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, elevii au exemplificat principalele forme de violenţă întâlnite şi au identificat împreună cu acesta principalele cauze care ar putea genera astfel de forme de manifestare, reprezentantul Jandarmeriei punând accent pe importanţa prevenirii faptelor respective.
 
O altă temă dezbătută a vizat pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi droguri.
 
Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.
 
Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat în perioada anterioară şi cu elevii din cadrul altor instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Totodată, conducerea instituţiei are în vedere derularea unor astfel de activităţi şi în viitor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii