Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 150 de percheziţii. S-au ridicat arme, cannabis şi marijuana

ro

04 Mar, 2017 15:58 2602 Marime text
Pe parcursul ultimelor două săptămâni, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, Poliţia Română a efectuat 165 de percheziţii, în urma cărora au fost ridicate peste 22 kg de cannabis, 300 grame de marijuana, 205 comprimate de ecstasy, peste 4 kg de substanțe psihoactive și opt arme.

Au fost indisponibilizate sau puse sub sechestru un autoturism și 28 de imobile folosite de membrii grupărilor.   

În perioada 17 februarie – 2 martie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 59 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 351 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 165 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 92 de persoane au fost reţinute sau arestate, iar 2 sunt cercetate sub control judiciar.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate 22.073 g. de cannabis, 300 g. de marijuana, 205 comprimate de ecstasy, 3 doze și 1 g. de heroină, 84,5 g. de hașiș, 30 g. de cocaină, 122 de comprimate, 49 de timbre de LSD, 61 g. de masă vegetală, 4.311 g. de substanțe psihoactive, 320 g. de etnobotanice, 251 de plicuri de diverse tipuri, 14 cântare electronice și 45 de grindere.

De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost confiscați 128.261 de lei, 7.055 de euro, 1.006 dolari, 1 autoturism, 28 de imobile, 18 HDD-uri, 19 laptop-uri, 2 unități centrale, 1 tabletă, 20 de cartele SIM, 242 de medii de stocare, 32 de telefoane mobile, 16 carduri bancare și 8 arme.

La acţiunile desfăşurate au participat 547 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.   

De exemplu, la data de 22 februarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea și ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurillor D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, au efectuat patru percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea, în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc.

La percheziția efectută în Năvodari, județul Constanţa, a fost identificată o cultură indoor de cannabis, alcătuită din 248 de plante în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 12 şi 180 de centimetri. Au fost  ridicate aproximativ 20 kg. de fragmente vegetale în care s-a pus în evidenţă tetrahidrocannabinol (THC – drog de mare risc), precum și echipamentele și substanțele folosite pentru întreținerea culturii.

Din celelalte imobile percheziţionate au fost ridicate bunuri folosite în activitatea infracțională: grindere metalice, telefoane mobile, calculatoare, cartele SIM, HDD-uri și SSD-uri.

În aceeaşi zi, s-a dispus reţinerea a patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire sau aderare la un grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul serviciilor de acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.P.J. Tulcea.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii