Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescadorul căutat câteva ore în Marea Neagră a fost reperat de un elicopter al unei firme private (galerie foto)

ro

05 Mar, 2015 00:00 2143 Marime text
Reprezentanţii ARSVOM au fost solicitaţi să intervină, ieri dimineaţă, după ce proprietarul unei firme de pescuit nu a mai putut lua legătura cu echipajul pescadorului „Cormoran 2“. Vasul plecase pe mare din Sulina de luni şi urma să se întoarcă la ţărm în cursul zilei de ieri.
 
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că două nave militare şi un elicopter Puma Naval au participat, de asemenea, la operaţiunea de căutare-salvare a pescadorului „Cormoran 2“, la solicitarea Autorităţii Navale Române.
Pescadorul „Cormoran 2“, cu cinci persoane la bord, a pierdut legătura radio cu autorităţile române atunci când nava se afla la o distanţă de 45 de mile marine travers de Tuzla, se precizează în documentul citat.
 
Pescadorul, care se pare că a rămas fără combustibil şi plutea în derivă, s-ar fi putut deplasa purtat de curenţi.
 
Între timp, a fost solicitat şi ajutorul Gărzii de Coastă, pentru detectarea prin sistemul SCOMAR, dar pescadorul nu a apărut pe radare, fiind probabil prea departe de ţărm.
 
În zona în care ar trebui să se afle pescadorul a fost trimisă şi nava „Ştefan cel Mare“ din cadrul Poliţiei de Frontieră, la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare.
 
 
Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Navale Române (ANR), în urma operaţiunilor de căutare desfăşurate, pescadorul a fost localizat de un elicopter aparţinând unui operator privat din Tuzla, locaţia fiind confirmată şi de un alt pescador, „Olimpus“, aparţinând aceluiaşi proprietar.
 
Nava a fost găsită în derivă, la o distanţă de 53 de mile marine (aproximativ 95 km) travers de Constanţa. Echipajul nu a solicitat ajutorul autorităţilor pentru remorcare, evacuare sau asistenţă medicală, nefiind rănită nicio persoană.
 
Pierderea contactului radio cu Autoritatea Navală Română a fost cauzată de probleme tehnice, apărute în timpul marşului, la motoare şi la diesel-generatoare.
 
Nu a fost afectată flotabilitatea navei, echipajul încercând să-şi remedieze defecţiunile cu mijloacele bordului.
     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii