Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa la persoane bănuite de contrabandă şi de furturi din buzunare

ro

20 Feb, 2016 00:00 2214 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat, în data de 18 februarie, două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 
În fapt, un tânăr de 24 de ani, din Constanţa, ar fi încercat să comercializeze cantitatea de 2,5 kg de fildeş. Potrivit legislaţiei în vigoare, comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie este interzis.
 
Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate două blănuri de animale exotice, posibil leopard sau ghepard, cantitatea de 2,5 kg de fildeş, precum şi o piele de şarpe, piton, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
Investigaţiile sunt continuate de către poliţiştii constănţeni, pentru stabilirea cu exactitate a provenienţei şi naturii mărfurilor identificate, urmând a fi luate măsurile legale.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR.
 
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor Secţiilor 1, 2, 3 şi 4 Constanţa, al Poliţiei Municipiului Medgidia şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, au efectuat, în aceeaşi zi, şapte percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea unor furturi din buzunare, în mijloacele de transport în comun din municipiul Constanţa.
 
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Ismail Geilan, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Medgidia, Emil Firică, în vârstă de 55 de ani, Murat Naser, în vârstă de 47 de ani, Cristinel Caroli, în vârstă de 43 de ani, şi Memiș Tasim, în vârstă de 48 de ani, toţi din municipiul Constanţa, ar fi comis şase infracţiuni de furt calificat, în perioada 7.10.2015 - 17.02.2016. Faţă de Emil Firică, Murat Naser şi Memiş Tasim a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, aceştia să fie prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele SIM şi bani, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii