Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsă micşorată de la nouă la trei ani de închisoare Traian Feurdean, condamnat definitiv de judecătorii Curţii Supreme

ro

13 May, 2014 00:00 1950 Marime text
Pe data de 27 ianuarie 2012, Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe Traian Feurdean la nouă ani de închisoare. Bărbatul a fost obligat la plata sumei de 516.537 de lei cu titlul de despăgubiri materiale. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 18 septembrie 2012, a menţinut pedeapsa de nouă ani de închisoare. Ieri, judecătorii Lucian Macavei, Sofica Dumitraşcu şi Maricela Cobzariu, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, i-au redus pedeapsa bărbatului de la nouă la trei ani de închisoare.

Traian Feurdean a fost trimis în judecată, la data de 20 septembrie 2011, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, pentru înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi fals sub semnătură privată, ambele în formă continuată.„În fapt, s-a reţinut că, în cursul anului 2006, patru persoane s-au hotărât să achiziţioneze terenuri agricole pe raza judeţului Tulcea, în vederea desfăşurării de activităţi de agricultură, luând legătura cu Feurdean Traian, pe considerentul că acesta deţinea şi o societate agricolă în zona vizată de către părţile vătămate. În perioada 2006 - 2007, între părţi s-a stabilit ca pentru fiecare tranzacţie translativă de proprietate Feurdean Traian să fie împuternicit cu drepturi depline, urmând să primească, cu titlu de onorariu, un procent de 10% din valoarea de achiziţie a terenului”.„În luna august 2010, părţile vătămate au solicitat de la inculpat un raport complet al situaţiei de fapt în legătură cu modul în care s-au cheltuit cei 691.500 de lei primiţi de inculpat pe terenuri, derularea activităţilor agricole şi modul în care urmează să se desfăşoare colaborarea. Pentru că s-a refuzat orice întâlnire, părţile vătămate au efectuat câteva verificări, constatând că 11 procuri speciale pentru vânzare şi 37 de contracte de vânzare-cumpărare au fost falsificate de către Feurdean Traian în numele unui birou notarial, la care actele nu fuseseră încheiate. Inculpatul a procedat de această manieră pentru a justifica, în faţa celor patru persoane de la care primise mandat, suma de 516.537 de lei, cu menţiunea că Feurdean Traian a achiziţionat doar 40 de hectare de terenuri agricole, diferenţa de 516.537 de lei din cei 691.500 de lei primiţi de la părţile vătămate fiind însuşită de către inculpat”, au conchis procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii