Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprescu, pus în libertate de judecătoarea care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu

ro

30 Oct, 2015 00:00 2516 Marime text
Fostul primar al capitalei, Sorin Oprescu, a părăsit arestul preventiv! Ieri, Curtea de Apel Bucureşti i-a înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătoarea Viorica Costiniu.
 
Conform luju.ro, pe timpul cât se va afla în stare de arest la domiciliu, Oprescu este obligat, printre altele, să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătoarea Viorica Costiniu este magistratul care a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a lui Nicușor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Concret, potrivit evz.ro, care cita presa centrală, Viorica Costiniu a judecat şi respins o contestaţie a DNA la decizia Tribunalului Bucureşti din 25 iulie 2014 prin care se solicita emiterea unui mandat internaţional de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu, în absenţa procurorului de şedinţă şi a avocaţilor. Ulterior acestei decizii, Viorica Costiniu a intrat în atenţia Inspecţiei Judiciare.
 
Viorica Costiniu este soţia fostului judecător Florin Costiniu, condamnat în dosarul fostului senator Cătălin Voicu. Tot în acest dosar, Alexandru Mazăre, actual senator al României, fratele lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, fusese bănuit de cumpărare de influenţă. Ulterior, Alexandru Mazăre a fost scos de sub urmărire penală. Dosarul a fost instrumentat de Mariana Alexandru, procuror-şef Serviciu, şi de Lucian Papici, fost procuror-şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, ambii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În prezent, senatorul Alexandru Mazăre este cercetat în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. De asemenea, în cauză, fratele său, Radu Mazăre, este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar afaceristul israelian Avraham Morgenstern, de dare de mită.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii