Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, o nouă cale de atac extraordinară (rechizitorii)

ro

12 Aug, 2016 00:00 2346 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a formulat, prin apărător, o nouă contestaţie în anulare.
 
Acţiunea, care este o cale de atac extraordinară împotriva unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, a fost trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Cauza a fost trimisă spre soluţionare completului format din judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, de la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 27 octombrie.
 
De menţionat că nu este prima contestaţie în anulare formulată de fostul şef al CJC şi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Pe data de 20 iulie, la instanţa mai sus precizată a fost înregistrată prima cale de atac extraordinară, iar ea fusese trimisă spre soluţionare completului format din judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, complet care a decis de la bun început condamnarea sa definitivă în dosarul CMZ, unde a primit cinci ani de detenţie. Ulterior, dosarul a fost repartizat unui alt complet de judecată, C 4 Apel, care, la momentul acesta, este format din judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea. Procesul va fi redeschis la finele vacanţei judecătoreşti, pe data de 8 septembrie.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. Recent, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, l-a condamnat pe fostul şef al CJC la 15 ani de detenţie în dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.

Citeşte şi 

Consiliul Judeţean l-a dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Câţi bani vrea să recupereze CJC de la fostul preşedinte (rechizitorii)

Nicuşor Constantinescu merge la Înalta Curte cu pedeapsa de 15 ani de închisoare

Nicuşor Constantinescu, condamnat în trei dintre cele şase dosare
Portul Izvoarele a revenit în proprietatea statului (rechizitorii+document)


Peste 70 de ani de închisoare
Cine sunt directorii din CJC şi oamenii de afaceri care au „căzut“ alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)


Nicuşor Constantinescu a atacat decizia prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare (rechizitorii)

Nicuşor Constantinescu recurge la o cale de atac extraordinară. Iată ce solicită judecătorilor

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii