Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Misiune contracronometru a pompierilor pentru salvarea unui copil căzut în fântână

ro

25 Apr, 2017 12:40 4720 Marime text
Are loc o misiune contracronometru a pompierilor în localitatea Balta Sărată din judeţul Teleorman, pentru salvarea unui copil de doi ani căzut în fântână.
 
Salavatorii au mobilizat mai multe echipaje şi fac eforturi considerabile pentru a menţine copilul în viaţă.
 
Micuţul se află la o adâncime de 16 metri, este conştient şi nu se află în apă, fiind poziţionat pe pompa cu care se scoate apă din puţ.

Update: ora 21.45

Copilul de doi ani din Teleorman a fost recuperat in viața de salvatori. Echipajele medicale îl evaluează, iar elicopterul SMURD este pregatit sa-l transporte la spital

UPDATE: ora 20.45

O echipa formată din 10 specialiști in misiuni de cautare-salvare din cadrul Unității Speciale de Intervenție in Situatii de Urgenta se deplasează spre locul intervenției, conform unei postări pe Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Forțele specializate, dislocate la fata locului, sunt parte din echipa naționala de căutare si salvare urbana (Ro-USAR), acreditata INSARAG.
Colegii noștri incadreaza doua mașini echipate cu mijloace care permit efectuarea operațiunilor de spargere, sprijinite și deblocare a persoanelor surprinse in medii ostile vieții.
La fata locului se asigura iluminarea zonei cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor de interventie.
Actiunea de salvare se deruleaza neincetat pana la recuperarea micutului, atât prin interiorul putului, cât si prin realizarea săpăturilor in exteriorul acestuia.

UPDATE: ora 19.30

Peste 40 de pompieri depun eforturi susținute in misiunea contracronometru de salvare a micuțului din Teleorman, conform unei postări pe Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
La fata locului, forțele de intervenție acționează pe doua fronturi, atat prin manevrarea unui dispozitiv in interiorul locului in care copilul a ramas captiv, cât și prin săpaturi in exteriorul puțului.
Copilul este in viața și este monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video. Vârsta frageda a micuțului, adâncimea la care acesta se afla și diametrul îngust al spațiului de manevra îngreunează misiunea salvatorilor.
Forțele de la fata locului au fost suplimentate cu o descarcerare și un camion la ISU Olt, containerul multirisc si o ambulantă de terapie intensiva mobila ( cu medic) de la ISU BIF. De asemenea, tot de la ISU BIF a plecat in sprijin un camion încărcat cu materiale de susținere, pentru consolidarea malurilor de pământ.

UPDATE 2 ora 17.00

Pompierii încearcă de ore bune să-l aducă la suprafaţă pe copilul de un an şi opt luni căzut în puţ. Militarii au coborât mai multe corzi şi încearcă să-l agaţe pe copil pentru a-l scoate. Cadrele medicale de la AMbulanţă sunt la faţa locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale micuţului în momentul în care acesta va fi scos., conform unei postări pe Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
La nivelul ISU Teleorman a fost activata grupa operativa, care s-a deplasat la fata locului.
De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat prim-adjunctul inspectorului general al IGSU și șeful Centrului Operațional National.
Pentru optimizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin, in acest moment, cu:
3 autospeciale de stingere
1 autospeciala de interventie pentru salavare de la inaltimi
2 descarcerari
1 autospeciala CBRN
1 autospeciala pentru interventie la dezastre si accidente colective
1 punct de comanda mobil
1 elicopter smurd
1 elicopter transport
1 echipaj SAJ cu medic
Misiunea este in dinamica, iar forțele de intervenție depun eforturi susținute pentru salvarea micuțului.
Spitalul mobil si autospeciala CBRN, care au tunuri cu aer cald, au fost deplasate pentru a evita intrarea in hipotermie a copilului
Salvatorii introduc permanent oxigen in put pentru ca micutul sa nu treaca in stare de inconstienta
 
UPDATE 1


Copilul este conștient și monitorizat în permanență cu o cameră video. Salvatorii acționează pentru scoaterea acestuia cu ajutorul cordițelor de salvare, iar în paralel se lucrează cu două buldoexcavatoare pentru a se încerca să se ajungă cât mai aproape de copil.



Sursa foto: Facebook - IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii