Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Milionar mort în accident, cu termen la instanţă pe 10 iulie Litigiile de la Constanţa ale firmei afaceristului Alin Popa

ro

01 Jun, 2012 01:00 3486 Marime text
proceseafacerist-edyspedition.jpgDecedat în urmă cu două zile în urma unei adevărate tragedii rutiere, milionarul Alin Popa, patronul Edy International Spedition, nu era străin de instanţele constănţene. Sau, cel puţin, firma sa avea litigii în instanţele din Constanţa, potrivit informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată. De altfel, cel mai recent proces al firmei afaceristului mort în accidentul rutier a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe data de 24 aprilie şi în cursul săptămânii trecute a fost amânat pentru data de 10 iulie.

Mai exact, obiectul dosarului cu numărul 4484/118/2012 era reprezentat de „procedura insolvenţei - societăţi cu răspundere limitată" şi era vorba despre o cerere de intrare în insolvenţă formulată de firma afaceristului mort împotriva SC Barsan România SRL. Printre litigiile pe care societatea Edy International Spedition le avea la Constanţa se numără somaţii de plată, investiri cu formule executorii, încuviinţări privind executarea silită, iar printre adversarii din instanţă ai societăţii se numără firmele LC&F Holding SRL, dar şi SC Barsan România SRL. De precizat că în majoritatea cazurilor, Edy International Spedition era societatea creditoare. Foarte interesant, poate că nu este de trecut cu vederea faptul că societatea afaceristului Alin Popa avea anumite neînţelegeri şi cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, reprezentanţii firmei formulând mai multe plângeri contravenţionale în instanţă împotriva Regionalei de Drumuri Constanţa. Un exemplu în acest sens este cazul cu numărul 7524/212/2009, în care completul Judecătoriei Constanţa prezidat de magistratul Corina Eugenia Jianu a dat câştig de cauză firmei Edy Spedition şi a admis plângerea contravenţională, anulând procesul verbal de contravenţie. Într-un alt caz similar, instanţa din Constanţa a hotărât să decline competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slobozia. Nu în ultimul rând, este de menţionat că, la sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Constanţa, a respins un recurs al Edy International Spedition SA, formulat împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • afriend 23 Jan, 2013 07:16 Alin Popa RIP