Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Dan Foitoş, judecătorul care a „tranşat“ problema Avraham Morgenstern, cercetat alături de Radu Mazăre, s-a săturat de interdicţii

ro

31 May, 2014 00:00 4068 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, încătuşat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, în dosarul campusului social „Henri Coandă“, a cerut, ieri, înlocuirea controlului judiciar. Solicitarea lui Morgenstern a ajuns pe masa judecătorului Marius Dan Foitoş, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. De menţionat că, până la închiderea ediţiei, judecătorul nu ajunsese la o decizie.
Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Foitoş este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 1995. Marius Dan Foitoş a fost, printre altele, şi procuror-şef al Biroului de Criminalistică din cadrul Secţiei de Urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General al României. Foitoş a fost numit judecător al Curţii Supreme prin decret prezidenţial, în luna iunie 2013. Avraham Morgenstern şi Radu Mazăre sunt cercetaţi sub control judiciar şi sunt obligaţi, printre altele, să se prezinte la organele de poliţie din circumscripţia în care locuiesc, respectiv Poliţia Municipiului Constanţa, în cazul primarului Radu Mazăre, şi Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, în cel al afaceristului israelian. Mai mult decât atât, cei doi nu au voie să depăşească limita teritorială a statului român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii