Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea îşi ia tributul Tragedie la Eforie Nord. Un turist a sfârşit înecat

ro

26 Aug, 2014 00:00 3144 Marime text
Marea agitată face din nou victime printre turişti. Curenţii puternici de ieri au aruncat mai mulţi turişti în ghearele morţii. Majoritatea au fost salvaţi de salvamari şi ţinuţi în viaţă de medici, însă pentru unul nu s-a mai putut face nimic.
 

Un bărbat din Bucureşti s-a înecat, ieri, în mare, pe plaja din Eforie Nord. Poliţia Staţiunii Eforie a fost sesizată prin 112, puţin înainte de ora 12.00, cu privire la faptul că o persoană s-a înecat în apele Mării Negre, pe porţiunea de plajă situată în zona Taberei Luminiţa din Eforie Nord.
 
Poliţiştii au stabilit că victima a decedat în apele Mării Negre, pe o porţiune de plajă neamenajată, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de mal, fiind adusă pe plajă de turişti. Personalul medical de la Ambulanţă a încercat resuscitarea bărbatului timp de 40 minute, fără a obţine însă rezultatele dorite.
 
Persoana decedată se numeşte Valentin Virgil M., avea vârsta de 64 de ani, provenea din Bucureşti şi se afla la Eforie în calitate de turist. Trupul neînsufleţit a fost transportat la morgă, unde medicii legişti vor face necropsia pentru stabilirea exactă a cauzei morţii.
 
Salvamarii au arborat, ieri, steagurile roşii pe plajele de pe litoral din cauza curenţilor extrem de puternici din Marea Neagră. Aceasta înseamnă că, teoretic, nimeni nu ar fi avut voie să intre în apă mai departe de câţiva paşi de mal. Valurile au fost, şi ele, mari, iar în aceste condiţii, curenţii nu făceau decât să agraveze situaţia. Salvamarii spun că nici turiştii şi nici măcar constănţenii nu conştientizează pericolul, de aceea se aventurează în valuri. Mai mulţi oameni, printre care patru copii, au fost salvaţi, azi, de la înec în Jupiter şi Saturn. Un adult a fost transportat de pe plaja de la Jupiter la Urgenţe, cu elicopterul SMURD, după ce salvamarii l-au scos mai mult mort decât viu din apă, iar medicii au reuşit să îl resusciteze.
 
De la începutul lunii august şi până în prezent, pompierii militari, scafandrii de intervenţie ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al judeţului Constanţa şi paramedicii SMURD au intervenit pentru salvarea a aproximativ 20 de persoane din apa mării sau chiar din Dunăre.

Totodată, echipajul de salvare aeriană SMURD a răspuns la şase solicitări de urgenţă medicală la persoane înecate şi la o misiune specială de căutare a unui turist dispărut în apele mării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii