Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul comisarului-şef Sabin, sfârşit după patru ani Claudiu Cornea este noul şef al Poliţiei Portului Constanţa

ro

20 May, 2014 00:00 3742 Marime text
După aproximativ patru ani de şefie, comisarul-şef de poliţie Vasile Cristian Daniel Sabin a plecat din fruntea Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime. Locul acestuia a fost luat de comisarul-şef Claudiu Cornea, adjunctul serviciului mai sus precizat.

De precizat că Vasile Cristian Daniel Sabin a ocupat postul de şef al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din data de 15 martie 2010. Contactat telefonic, Claudiu Cornea ne-a declarat că a fost desemnat şef al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din data de 15 mai. Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime combate traficul şi furturile de autoturisme şi mijloace navale, desfăşoară activităţi pentru combaterea contrabandei, fraudelor vamale şi fiscale, falsurilor şi traficului cu bunuri din patrimoniul cultural naţional, acordă sprijin, potrivit legii, autorităţilor porturilor maritime şi administraţiei publice locale în vederea desfăşurării normale a activităţii acestora, precum şi în executarea hotărârilor judecătoreşti.

Mai mult decât atât, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime participă, în condiţiile legii, împreună cu alte unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu trupe ale Ministerului Apărării Naţionale şi alte organe prevăzute de lege, la activităţile de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor periclitate de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamităţi naturale şi catastrofe, precum şi de limitare şi înlăturare a urmărilor provocate de astfel de evenimente. Mai mult decât atât, Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime organizează şi desfăşoară activităţi de control complexe, în cooperare cu alte instituţii abilitate ale statului (Poliţia de Frontieră, Autoritatea Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Naţională de Mediu, Autoritatea Navală Română, Autoritatea Feroviară Română, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Rutieră Română, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi altele).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii