Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Ion Tudoran ia decizia finală Controlul judiciar al şefului CJC, decis la finele lunii

ro

25 Jul, 2014 00:00 2876 Marime text
La nici 24 de ore după ce pe numele său a fost emis al doilea mandat de arestare, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aflat, din nou, în atenţia judecătorilor. Mai precis, Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a analizat, ieri, contestaţia procurorilor DNA depusă împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, instanţă care, într-un alt dosar, a ridicat controlul judiciar luat faţă de Constantinescu. Soluţia va fi dată pe data de 30 iulie.
 

Această cauză se ală pe rolul Curţii de Apel Bucureşti din data de 12 iunie şi au fost acordate, până în prezent, şase termene de judecată. Pe data de 2 iulie, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a dispus citarea şefului CJC la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii - la reşedinţa temporară, la adresa indicată în actul medical depus de avocatul ales. Ion Tudoran a solicitat IPJ Constanţa să precizeze data la care Nicuşor Constantinescu a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat depăşirea graniţelor, termenul la care acesta trebuie să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a preşedintelui sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării. Mai mult decât atât, în cauză, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a trebuit să comunice dacă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Nicuşor Constantinescu a fost înlocuită cu cea a arestului preventiv şi dacă aceasta a fost pusă în executare.
 
Se verifică legalitatea ordonanţei din 13 februarie
 
Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a mai dispus efectuarea unei adrese către DNA cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014, emisă în dosarul nr.179/P/2013, privindu-l pe şeful CJC, prin care „s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României”. DNA va face verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe. La termenul din 18 iulie, judecătorul a pus în vedere avocatului preşedintelui CJC să depună la dosar un tabel cu toate deplasările în afara ţării a clientului său în perioada în care se afla sub puterea ordonanţei procurorului şi dovezile de îndeplinire a obligaţiilor procesuale ale inculpatului faţă de organul de supraveghere. Ion Tudoran a solicitat să se facă dovada adresei la care poate fi găsit Nicuşor Constantinescu, în prezent. Pentru termenul de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost citat la adresele cunoscute, mai puţin adresa din SUA, prin mail şi telefonic la numărul indicat.
 
Nicuşor Constantinescu se află la al doilea mandat de arestare preventivă, primul fiind anulat de Curtea de Apel Bucureşti.
 
Pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii