Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii Grupării Mobile Constanţa, în acţiune

ro

14 Nov, 2016 11:20 1324 Marime text
Jandarmii au surprins în Constanţa o persoană care avea asupra lui patru pliculeţe autosigilante transparente cu substanţă vegetală de culoare verde şi o cutie metalică pentru confecţionat ţigarete. Astfel, ieri, în jurul orei 19.00,  jandarmii Grupării Mobile Constanţa care se aflau în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, zona Gară, au observat o persoană care-şi confecţiona o ţigaretă artificială (joint). La vederea echipajului, D.R. de 28 ani, a aruncat ţigareta şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea. Asupra acestuia, jandarmii au mai găsit patru pliculeţe autosigilante transparente cu substanţă vegetală de culoare verde şi o cutie metalică pentru confecţionat ţigarete.  Pliculeţele autosigilante găsite asupra lui vor fi  predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.
 
De asemenea, jandarmii au surprins în Constanţa două persoane care doreau să vândă, fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege, 64 pachete de ţigări netimbrate cu 1.280 ţigarete. Tot ieri, în jurul orei 09.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, a desfăşurat o acţiune punctuală în zona Piaţa Tomis III, unde a surprins  două  persoane cu vârsta de 48, respectiv 61 de ani, în timp ce încercau să vândă cetăţenilor din zonă,  64 pachete de ţigări netimbrate cu 1.280  ţigarete, fără timbre accizabile, inscripţionate “Marble”, „Ashima”şi „Marlboro”.
 


Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la IPJ Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ESCU 14 Nov, 2016 12:25 ne pricepem mai bine in domeniul de activitate al celuilalt decat in cel propriu