Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine sunt şi de ce sunt acuzaţi 11 constănţeni, judecaţi pentru referendumul demiterii lui Traian Băsescu

ro

23 Jun, 2014 00:00 1943 Marime text
Începe judecata celor 11 constănţeni deferiţi justiţiei în dosarul referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, organizat pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. Concret, magistratul Marius Nastasia, din cadrul Judecătoriei Constanţa, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 898/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privindu-i pe inculpaţii Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiţă, Marioara Miuţu, Constantin Tache, Vasilică Vărăvăroiu, Diana Florea, Lenuţa Lăcrămioara Simion, Daniela Ghibâldan, Andrei Alexandru Grădişteanu şi Violeta Stănimir.

Aceştia au fost trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tipărire şi utilizare de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. Pe cale de consecinţă, Marius Nastasia a dispus începerea judecăţii cauzei pentru infracţiunile reţinute în dispozitivul rechizitoriului mai sus precizat. Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „Iordan Elena, Tache Adelina Gabriela, Negoiţă Felicia, Tache Constantin şi Vărvăroiu Vasilică, în calitate de preşedinte, respectiv, membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, cu ocazia desfăşurării Referendumului naţional din data de 29.07.2012, de comun acord, au recurs la falsificarea unui număr de cel puţin 222 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secţiei, urmată de introducerea în urnă, în mod fraudulos, a unui număr de tot atâtea buletine de vot“. Mai mult decât atât, anchetatorii susţin că indivizii ar fi „întocmit în fals procesul-verbal privind rezultatele referendumului“.

„Rezultatul procesului electoral, denaturat“

„Inculpata Florea Diana, în calitate de preşedinte al biroului electoral din cadrul Secţiei nr. 490 - localitatea Lumina, judeţul Constanţa, a permis denaturarea rezultatului procesului electoral prin semnarea în fals pe listele permanente a unui număr de 45 de votanţi. Inculpaţii Simion, Miuţu, Ghibăldan, Grădişteanu şi Stănimir, în calitate de preşedinte, respectiv membri ai biroului electoral al Secţiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, cu ocazia procesului electoral desfăşurat la data de 29 iulie 2012, au recurs la falsificarea unui număr de cel puţin 180 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secţiei, urmată de introducerea în urnă, în mod fraudulos, a unui număr de cel puţin 135 buletine de vot, corespunzător parţial semnăturilor executate în fals, semnând apoi procesul-verbal privind rezultatele referendumului în care erau consemnate date nereale“, au conchis procurorii.
Sintetizând, din rechizitoriu reiese că au fost fraudate 402 voturi din totalul de 2842 alegători. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Constanţa. Cauza a fost repartizată judecătorului Marius Nastasia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii