Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotărâre definitivă a judecătorilor constănţeni Poliţistul Cosmin Ivan a fost condamnat la închisoare cu executare

ro

27 May, 2014 00:00 2709 Marime text
Hotărârea definitivă a fost luată în acest dosar de judecătorii Sofica Dumitraşcu, Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei, de la Curtea Supremă a României

Cosmin Ivan, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Tulcea - Biroul de Ordine Publică, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi înşelăciune, a fost condamnat. El a primit de la judecătorii Curţii de Apel Constanţa doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa a fost menţinută, ieri, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. 

Pe data de 24 septembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunţat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a poliţistului Cosmin Ivan. Conform magistraţilor, „inculpatul Ivan Cosmin, în calitate de agent principal de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Tulcea, în perioada martie 2012 - iulie 2013, a lăsat să se înţeleagă că poate influenţa lucrători de poliţie şi funcţionari din cadrul Serviciului de Medicină Legală Tulcea să soluţioneze favorabil cauzele penale a patru persoane (respectiv printr-o soluţie de netrimitere în judecată). În acest context, inculpatul a solicitat şi a primit diverse sume de bani, respectiv 1.400 de euro şi 4.500 de lei.

Din cercetările efectuate în cauză a mai rezultat că, în cursul lunii septembrie 2012, inculpatul a indus în eroare o parte vătămată, promiţându-i că-i va înmatricula un autoturism din Spania, sens în care i-a solicitat suma de 200 de euro, iar ulterior a asigurat-o pe aceasta că a efectuat demersuri în sensul promisiunii, din verificări rezultând însă contrariul“. Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Tribunalului Tulcea, instanţă care, la data de 1 octombrie 2013, l-a condamnat pe Ivan la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de cinci ani. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care l-a condamnat pe Ivan Cosmin la pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare. El a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă. Pedeapsa se execută în regim de deţinere, conform judecătorilor constănţeni. De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a dedus din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, de la data de 31 iulie 2013 la data de 27 august 2013 şi de la data de 29 august 2013, la data de 1 octombrie 2013. Nemulţumit de decizia judecătorilor constănţeni, Cosmin Ivan s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, judecătorii Sofica Dumitraşcu, Maricela Cobzariu şi Lucian Macavei, din Curtea Supremă a României, au respins recursul poliţistului, menţinând decizia Curţii de Apel Constanţa.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii