Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabrica de bani, cu canabis si petrol, in ferma lui Polifroni (video)

ro

23 Jun, 2010 03:14 5826 Marime text

cap_8.jpgÎn 2004 şi 2005, instanţele au decis cercetarea în libertate pentru Dimu Polifroni, suspectat de comiterea unor fapte similare

Afacerişti constănţeni, duşi la arestare. Dimu Polifroni, Tudor Staicu, Marius Safir şi Nicuşor Lupuşoru au fost prezentaţi, ieri, instanţei Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, asupra acestora planând suspiciuni de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, furt calificat de produse petroliere şi complicitate la furt calificat. Alături de ei mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, şi Florian Pîrvu şi Iordan-Georgian Maior, despre care există indicii că erau beneficiarii produselor sustrase.


Investigatorii care se ocupă de cazul afaceriştilor suspectaţi de contrabandă cu petrol au avut parte de o surpriză când, în afară de instalaţia pentru sustragerea combustibilului, au mai descoperit la ferma acestora şi o veritabilă plantaţie de canabis, fiind vorba despre 918 ghivece cu plante, dispuse pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri. Comisarul-şef George Dorel Popa, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a declarat, legat de plantaţia de canabis, că este ceva „spectaculos". Potrivit anchetatorilor, Dimu Polifroni, Marius Safis, Tudor Staicu şi Nicuşor Lupuşoru „sunt implicaţi în activităţi de sustragere ţiţei, din conducta magistrală Midia, Depozit Nord Constanţa, aparţinând SC Conpet SA". Conducta respectivă traversează Ferma nr. 3 Mamaia Sat, unde, foarte convenabil, se află punctul de lucru declarat al SC PDM Star Exim SRL Constanţa, administrată de Polifroni. În urma anchetei, s-a stabilit că din incinta Fermei nr. 3 se sustrăgea combustibil, care ulterior era transportat cu autocamionul CT 08 RVT, al lui Marius Safir, la rezervoarele aflate în incinta fostei SC Munca Ovidiu SA. „Produsul petrolier sustras din incinta fermei şi depozitat în rezervoarele de la SC Munca Ovidiu SA, era livrat către diferiţi cumpărători, a căror intermediere era realizată de către inculpatul Lupuşoru Nicuşor - zis «Nicu»", au precizat procurorii. Înarmaţi cu informaţia că se pregăteşte o nouă tranzacţie, anchetatorii s-au pregătit şi ei şi au pus la cale un flagrant. Acesta a avut loc luni dimineaţa, iar Dimu Polifroni, Tudor Staicu şi Marius Safir au fost prinşi în timp ce încărcau o cisternă cu produs petrolier, dintr-un rezervor. Mai exact, era vorba despre 75 de tone de produs petrolier, provenit din conducta SC Conpet SA. La Ferma nr. 3, poliţiştii au găsit o instalaţie artizanală de sustragere a produselor petroliere din conducta magistralei Conpet, suspecţii transportând ulterior produsul petrolier la depozitul fostei Munca Ovidiu.

Cine este Dimu Polifroni

Nume cunoscut anchetatorilor, Dimu Polifroni a avut mai multe procese pe rolul instanţelor constănţene, procurorii propunând, în 2005, arestarea lui, însă instanţa le-a respins cererea şi recursul, ca nefondate. Printre cei care s-au judecat cu Polifroni se numără şi italianul Giampietro Portinari, dar nici acesta n-a avut trecere la judecătorii constănţeni, care au decis tot în favoarea lui Polifroni. De menţionat că, în 2005, Dimu Polifroni a mai fost cercetat pentru fapte similare celor de acum, alături de el fiind anchetaţi şi Vasile Todireanu, Gheorghe Saca şi Marius Safir. Indivizii au fost cercetaţi în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii