Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosar cu „vâlvă" la instanţă Divorţ cu soţii Strutinsky şi Primăria Constanţa

ro

05 Apr, 2011 02:32 3711 Marime text
cap_8.jpgProces mare la Judecătoria Constanţa. Soţii Strutinsky îşi fac mâine debutul în instanţă, la divorţ. Mâine, completul C3 al Judecătoriei Constanţa, prezidat de judecătorul Loredana Violeta Motoc, va analiza divorţul soţilor Strutinsky, în acţiunea intentată de Adriana soţului său, patronul de presă Sorin Gabriel Strutinsky.

Dosarul are numărul 5553/212/2011 şi a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa la data de 3 martie. Obiectul dosarului îl constituie „divorţ prin acord încredinţare minor - pensie întreţinere", iar materia juridică este „Minori şi familie". În proces, cunoscutul Sorin Gabriel Strutinsky figurează drept pârât, soţia sa fiind reclamant, iar Primăria Constanţa fiind autoritate tutelar. De la bun început, prima înfăţişare în cauză a fost programată să se desfăşoare pe data de 6 martie, în completul C3, de la ora 8.30. Dat fiind că sunt şi minori implicaţi, este posibil ca şedinţa de judecată să fie declarată secretă. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, „în baza Legii 202/2010, divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat de către instanţa judecătorească indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie". De asemenea, este prevăzut în aceeaşi lege că cererea de divorţ se depune de soţi împreună, iar în acest caz, instanţa nu va stabili niciun fel de culpă a vreunuia dintre soţi la desfacerea căsătoriei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • noi toti 05 Apr, 2011 11:20 degeaba...daca nu este eminenta cenusie prisacaru...procesul este ca si nerezolvat in veci ! amin !