Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deşi a fost eliminat de pe „lista neagră“ a Poliţiei Române Nicuşor Constantinescu nu poate răsufla uşurat (rechizitorii)

ro

17 Jul, 2014 00:00 2573 Marime text
Ieri, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost şters de pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română. Eliminarea şefului CJC de pe „lista neagră“ s-a făcut la scurt timp după ce judecătoarea Cristina Carmen Craiu, din Curtea de Apel Bucureşti, a anulat mandatul de arestare emis pe numele său. Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu nu poate răsufla uşurat.

Mâine, el se va afla în atenţia judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din Curtea de Apel Bucureşti. Magistratul analizează contestaţia procurorilor DNA formulată împotriva respingerii cererii de menţinere a controlului judiciar faţă de preşedintele Constantinescu. La termenul din data de 2 iulie, judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a dispus citarea lui Constantinescu la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii - la reşedinţa temporară, la adresa indicată în actul medical depus de avocatul ales. Ion Tudoran a mai încuviinţat efectuarea unei adrese către IPJ Constanţa prin care să precizeze data la care şeful CJC a părăsit ţara, durata de timp, termenul la care acesta trebuie să revină, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a lui Constantinescu sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea graniţelor. „Bonus“, judecătorul a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor emiterea unei adrese pentru a se comunica dacă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Nicuşor Constantinescu a fost înlocuită cu măsura arestului preventiv şi dacă aceasta a fost pusă în executare.

Adresă către DNA

„Dispune efectuarea unei adrese către DNA cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014 emisă în dosarul nr.179/P/2013, privind pe inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, prin care s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României, pentru a se face verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe“, potrivit minutei judecătoreşti. Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii