Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să faci pentru a dubla viaţa autoturismului tău

ro

03 Sep, 2016 00:00 1550 Marime text

O misiune din ce în ce mai greu de îndeplinit în zilele noastre este să sărbătoreşti sute de mii de kilometri cu autoturismul tău. Maşinile parcă nu mai sunt văzute ca nişte achiziţii pe viaţă, cum era odată. Există însă măsuri de precauţie pe care le poţi lua pentru a nu-ţi deteriora timpuriu autoturismul. Cotidianul ZIUA de Constanţa a adunat cele mai importante detalii care pot face schimbări mari în durabilitatea maşinii tale.
 
Unul dintre cei mai importanţi factori care pot afecta autoturismul tău este rugina, spun specialiştii. Cum poţi să previi maşina de rugină? În primul rând, spală-ţi maşina des, cel puţin o dată la două săptămâni, chiar dacă nu pare să aibă nevoie. Atunci când plouă sau ninge, poţi merge la spălătorie o dată pe săptămână. Site-urile de specialitate spun că atunci când o speli, trebuie să ai grijă să cureţi pasajele roţilor, căci acea zonă este una dintre cele mai predispuse la coroziune. După spălare, autoturismul trebuie ceruit. Un tratament cu ceară o dată la patru luni poate face minuni, mai arată site-urile de specialitate.
 
Însă, în cazul în care apar pete de rugină, nu trebuie să le laşi să se întindă! Este necesar să inspectezi minuţios caroseria, din când în când, pentru a preveni punctele de rugină care apar prin ciobirea vopselei. Tabla ţine dacă ai grijă de ea. E atât de simplu!

Reviziile, făcute la timp! 

Ca şi oamenii, autoturismele au nevoie de fluide pentru a funcţiona bine. Este necesar să citeşti cartea de instrucţiuni a maşinii pentru a şti care sunt uleiurile de care are nevoie. Apoi, ai grijă să nu ducă lipsă de ele, se arată pe site-urile de specialitate.
 
De ce? Pentru că toate piesele mobile ale maşinii tale au nevoie de ulei pentru a interacţiona fără efort. În cazul în care nu îţi faci reviziile la timp, te vor costa mai mult reparaţiile. Uleiul trebuie schimbat cu regularitate, cel târziu atunci când îţi cere maşina o vizită la service, pentru revizie. Schimbă-i regulat filtrele, iar iarna pune antigel!

Fereşte-ţi maşina de abuzul de pe rularea pe asfalt românesc 

Sunt maşini care sunt construite să fie conduse ca şi cum ar fi furate! Există însă o diferenţă între situaţie controlată şi abuz, spun specialiştii. Mai exact, gropile nu sunt un element pe care tu poţi să-l controlezi, spre deosebire de maşină.
 
Ai grijă ca maşina ta să fie cât mai ferită de abuzul pe care îl poate reprezenta uneori rularea pe asfalt românesc. Şi vopseaua de pe capotă trebuie menţinută, aşa că păstrează distanţa faţă de cel din faţa ta, pentru a nu fi atacat de pietricele sărite din roţile lui.
 
Maşina nu se uzează singură, tu eşti cel care e direct responsabil de gradul ei de uzură, mai arată site-urile de specialitate.

Ocupă-te de orice problemă cât de repede! 

Există un moment în care vei descoperi nereguli la maşina ta. Fie că e vorba de rugină, de o bieletă, de cureaua de transmisie, la un moment dat, maşina ta se va confrunta cu o problemă. Şi atunci, este necesar să te ocupi de problemă cât mai repede.
 
Multitudinea de piese care interacţionează sub caroseria unei maşini creează o interdependenţă pe care nu trebuie să o ignori, arată site-urile de specialitate. Dacă ai un troncănit sub maşină, nu îl ignora. Dacă ştii că-ţi bate planetara, nu amâna reparaţia. Toate reparaţiile amânate duc la probleme şi mai grave ale altor piese, iar asta înseamnă o reducere a duratei de viaţă a maşinii.

Ai grijă de interiorul maşinii tale! 

Specialiştii spun că singura problemă pe care interiorul şi exteriorul o au în comun este cea a ruginii - dacă laşi apă să băltească pe podea, s-ar putea să ai surprize neplăcute. Aşadar, ridică din când în când covoraşele din faţă şi examinează podeaua - e umedă? Ai fi surprins să ştii câte maşini au această problemă.
 
Conform site-urile de specialitate, nu trebuie să fumezi în interior, trebuie să cureţi petele de pe tapiţerie, să nu laşi mizeria să se adune şi să nu foloseşti odorizante lichide de interior - îţi pot distruge bordul dacă se varsă peste el. Atenţie şi la expunerea maşinii la soare. Aspiră des tapiţeria, iar măcar o dată la doi ani fă-i un detailing complet la interior.
 


O maşină întreţinută cu atenţie poate arăta ca nouă şi după zece ani - te vei simţi mai bine în timp ce o conduci, iar când o vei vinde, vei lua mai mulţi bani pe ea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii