Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a decis chestorul Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, în legătură cu sezonul estival 2017

ro

30 Jun, 2017 17:15 2341 Marime text
164 de polițiști detașați din teritoriu vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent în zona stațiunilor de la Marea Neagră.
 
În baza planului de acțiune ,,Litoral 2017”, șeful Poliției Române, chestor Bogdan Despescu a dispus suplimentarea efectivelor curente.
 
Aceştia sunt detașați pentru a acționa în zona stațiunilor de pe litoral pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanța la malul mării.
 
În perioada 1 iulie – 3 septembrie, zilnic polițiștii acționează  în sistem integrat pentru siguranța turiştilor.
 
În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la mijloacele de luptă antivictimală.
 
Sunt vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din maşini, de pe plajă.Totodată, poliţiştii luptă şi împotriva dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Astfel, la toate hotelurile şi locurile de cazare omologate în locuri vizibile. De asemenea, turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative, cu scopul prevenţiei.
 
O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor.
 
Reamintim că, anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu peste 28% a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii