Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi este ziua decisivă Nicuşor Constantinescu află dacă va fi arestat preventiv (rechizitorii)

ro

15 Jul, 2014 00:00 1662 Marime text
Azi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, se va afla în atenţia judecătoarei Cristina Carmen Craiu, din Curtea de Apel Bucureşti.

Motivul? Şeful CJC a contestat mandatul de arestare emis pe numele său, urmând ca, în acest sens, magistratul Craiu să ia o decizie definitivă cel mai probabil azi. De menţionat că judecătoarea Cristina Carmen Craiu a admis, zilele trecute, retroactiv, cererea preşedintelui CJC de părăsire a teritoriului ţării în perioada 12 - 25 iunie. Conform unor surse avocăţeşti, în contextul admiterii cererii mai sus precizate, mandatul de arestare emis pe numele şefului CJC poate fi anulat, azi. Şi asta pentru că Nicuşor Constantinescu a primit, retroactiv, permisiunea necesară rămânerii în Statele Unite ale Americii, pentru perioada în care DNA obţinuse în instanţă mandatul de arestare pe numele lui. După cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătoarea Craiu are, la Constanţa, un teren intravilan, dar şi mai multe spaţii comerciale. Cristina Carmen Craiu mai deţine bijuterii de familie în valoare de 25.000 de euro, precum şi ceasuri în valoare de 40.000 de euro.
 
Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Zilele trecute, şeful CJC a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliţia Română. Conform documentului virtual postat pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), preşedintele CJC s-a născut pe data de 29 octombrie 1966, în Ploieşti. Are înălţimea de 1,80 m, greutatea de 120 de kilograme, ochi căprui, păr drept, grizonant, şi o cicatrice în frunte. Potrivit IGPR, Nicuşor Constantinescu posedă un mandat pentru infracţiunea de abuz în serviciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii