Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Ionel Haşotti vorbeşte despre demisia din fruntea UNBR

ro

31 Mar, 2014 00:00 3446 Marime text
Week-end-ul trecut, în Bucureşti, a avut loc congresul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR). La acest eveniment, Constanţa a fost reprezentată de Gabriel Cornel Grigore, decanul Baroului Constanţa, de Ionel Haşotti, de Mihaela Carpan, de Teodora Calipetre şi de Cătălin Filişan.
 
Conform luju.ro, congresul s-a încheiat într-un mod cu totul neaşteptat. „Cel care era dat drept câştigător al viitoarelor alegeri pentru preşedinţia Uniunii Naţionale a Barourilor din România a demisionat din funcţia de vicepreşedinte. Este vorba despre avocatul Ionel Haşotti (...) Motivul care a stat la baza deciziei de renunţare la funcţia de vicepreşedinte al Uniunii este unul cât se poate de serios. După replici acide între Ionel Haşotti şi diverşi participanţi, privind bugetul UNBR, avocaţii din sală l-au acuzat pe deja fostul vicepreşedinte al Uniunii că fraudează voturile”, se arată pe site-ul luju.ro.

Contactat telefonic, avocatul constănţean Ionel Haşotti ne-a declarat că şi-a dat demisia dintr-un alt motiv decât cel prezentat de luju.ro. „Eu nu mi-am dat demisia pentru că aş fi fost acuzat că am fraudat vreun vot, atâta vreme cât voturile sunt deschise. S-a făcut o propunere de modificare a statutului profesiei de avocat şi implicit de modificare a legii în legătură cu modalitatea de alegere a consiliului de administraţiei a Casei de Asigurări. Nu am fost de acord cu modul în care s-a formulat propunerea, care atrăgea drept consecinţă instituirea votului imperativ şi s-a supus la vot propunerea. Am arătat că nu sunt de acord cu instituirea pe această cale a unui vot imperativ al aleşilor profesiei. Iniţial, am anunţat că părăsesc lucrările congresului. Ulterior, am considerat că este bine să-mi dau şi demisia”, a conchis avocatul Haşotti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii