Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, depistată la pescuit ilegal de calcan

ro

13 Aug, 2013 00:00 1823 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe Marea Neagră, în zona de competenţă a Grupului de Nave Sulina, o ambarcaţiune cu motor sub pavilion Ucraina, în care se aflau trei cetăţeni ucraineni, care desfăşuraseră activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie.
 
Cercetările au stabilit faptul că niciun cetăţean ucrainean aflat la bord nu posedă brevet internaţional pentru a conduce respectiva ambarcaţiune.
 
În data de 11 august, în jurul orei 04.15, o ambarcaţiune din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflată în misiune pe Marea Neagră, a oprit pentru control, la 15 mile marine travers de localitatea Sulina, o ambarcaţiune cu motor, sub pavilion Ucraina, în care se aflau trei persoane.
 Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, mare de gradul 4, ambarcaţiunii ucraineane nu i s-a putut face controlul specific, fiind escorată până în Portul Sulina pentru verificări. Cercetările au stabilit faptul că cele trei persoane de la bord sunt cetăţeni ucraineni, care au declarat faptul că au ajuns în zona contiguă a României cu scopul de a pescui calcan, cu plase tip monofilament pe care le-au instalat în Marea Neagră.
 După verificarea documentelor a reieşit faptul că nicio persoană aflată la bord nu deţine brevet internaţional pentru a conduce ambarcaţiunea în cauză, încălcându-se astfel siguranţa navigaţiei civile.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor ambarcaţiunea cu motor, întocmind cetăţenilor ucraineni dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”, „utilizare a plaselor tip monofilament” şi „conducere a unei nave/ambarcaţiuni de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii