Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adetu si Ifrim se cearta pentru un post pe care ARBDD l-a desfiintat

ro

30 Jul, 2009 02:59 3884 Marime text
cap_3.jpg„Eu am venit la concurs la 09.30. Nu am găsit pe nimeni în sală şi nici nu ştiam de existenţa vreunui contracandidat", a declarat Florin Adetu

În dosarul 365/88/2009, înregistrat în 16 iulie la Curtea de Apel Constanţa, Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Ifrim Costel sunt chemaţi în faţa magistraţilor constănţeni de Florin Adetu pentru a da explicaţii în legătură cu modalitatea în care s-a desfăşurat, în decembrie 2008, concursul pentru ocuparea postului de şef serviciu contabilitate din cadrul instituţiei.

Recursul a fost înaintat la câteva luni după ce Tribunalul Tulcea a respins pe fond dosarul deschis de Florin Adetu.

Acesta acuza conducerea instituţiei de nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 611/2008, care face referire la condiţiile de care trebuia să se ţină cont în situaţia desfăşurării concursurilor pentru ocuparea unui post din cadrul Comisariatului. Partea cea mai interesantă în acest dosar o constituie faptul că însuşi cel care a deschis procesul nu a participat la concursul desfăşurat în 22 şi 24 decembrie 2008, deci, teoretic, plângerea nu ar avea obiect. Chiar dacă s-a prezentat în ziua susţinerii probei, acesta a refuzat să participe la examen, invocând, către conducerea instituţiei, nerespectarea prevederilor HG-ului. Pretenţiile pe care candidatul le are la acest moment fac referire la recuperarea salariului din lunile scurse din decembrie până acum. „El are pretenţia să-i fie plătit salariul din urmă. Însă în condiţiile în care dosarul nu are obiect şi el nu a participat la concurs nu ştiu ce salariu am putea să-i plătim", a susţinut Costel Ifrim, comisar-şef în cadrul instituţiei, recurent în dosarul în cauză, nr. 365/88/2009.

Situaţia bizară şi drepturile care se cer culminează cu faptul că postul scos la concurs în urmă cu mai bine de jumătate de an a fost desfiinţat la numai o lună după ce a fost scos la concurs.

costel_ifrim.jpgDe unde s-a plecat...

Florin Adetu, unul dintre aspiranţii postului de şef serviciu contabilitate, fost director la Compania Română de Pescuit Oceanic Tulcea, şi-a arătat nemulţumirea încă din dimineaţa desfăşurării concursului în cauză. „Eu am venit la concurs la 09.30. Nu am găsit pe nimeni în sală şi nici nu ştiam de existenţa vreunui contracandidat. Am aşteptat până la 10.15, dar nici comisia şi nici alţi candidaţi nu au venit", ne explica cel care se considera nedreptăţit. Convins că cele 15 minute întârziere reprezintă un motiv întemeiat de a formula o contestaţie pertinentă, Adetu s-a prezentat în biroul lui Costel Ifrim, comisarul-şef al Comisariatului  ARBDD al Gărzii de Mediu, pentru a-i aduce la cunoştinţă nemulţumirea. Spre marea sa surprindere, în biroul comisarului-şef se aflau ceilalţi doi candidaţi „care învârteau nişte hârtii cu subiecte". „Am lăsat în biroul acestuia contestaţia scrisă şi am plecat din instituţie, fără să susţin examenul", a declarat Adetu. Obiecţiile au la bază art. 74 din HG. 611/2008, care evidenţiază faptul că „în cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data şi ora desfăşurării examenului, concursul se reia în maxim 15 zile".

„Ce salariu să-i dăm?"

De cealaltă parte, Costel Ifrim susţine că, într-adevăr, s-a întârziat, însă doar pentru că sala stabilită iniţial pentru desfăşurarea examenului era prea mică pentru cei trei candidaţi. „El nici nu a stat la concurs, la 10.30 ne-a adus o hârtie, un fel de contestaţie şi a plecat. Iar acum cere salariul din urmă. Ce salariu să-i dăm, că acum nici măcar nu mai există postul. Altă treabă nu avem decât să stăm în procese. Faptul că merge atât de departe mă pune serios pe gânduri să-l dau eu în judecată şi-am să văd ce pretenţii materiale voi avea", a evidenţiat Ifrim.

„Nu ştiu dacă aş fi luat concursul"

Mai mult, Ifrim consideră că dacă într-adevăr contestaţia ar  fi avut temei real, în cele zece zile - termenul legal de depunere a contestaţiei, după desfăşurarea concursului - ar fi avut când să depună altă contestaţie. „Obiectul dosarului nu are temei, el nu a participat la concurs, deci instanţa nu are cum să-i dea câştig de cauză după ce Tribunalul Tulcea ne-a dat, iniţial, nouă dreptate", a mai completat Ifrim. 

Chiar dacă îşi susţine din răsputeri cauza, într-un moment de luciditate, Adetu recunoaşte că pretenţiile sale materiale sunt relativ mari, mai ales că „nu ştie dacă ar fi luat concursul". „Mă deranjează faptul că am apelat la toate forurile din judeţ şi am primit numai răspunsuri nătânge din partea autorităţilor", şi-a motivat Adetu înaintarea dosarului la instanţa din Constanţa. „Dacă şi instanţa de la Constanţa va interpreta articolul HG-ului aşa cum l-au analizat şi cei de la Tulcea, mă las bătut", a mai adăugat Adetu.

Următorul termen de judecată în cazul Adetu - Ifrim -  Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a fost stabilit pentru 21 septembrie.

{mos_ri:costel ifrim,Florin Adetu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii