Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep, Montreal şi Stuttgart

ro

28 Apr, 2015 00:00 1717 Marime text
Simona Halep a generat dezbateri febrile după ce a ales să se menajeze pentru sezonul pe zgură şi nu s-a alăturat echipei de Fed Cup a României la meciul de baraj din Canada. Sportivi, comentatori, analişti sau simpli admiratori ai Simonei au încins discuţii aprinse, unii acuzând-o de „trădare“ a Naţionalei de Fed Cup, alţii, dimpotrivă, spunând că nu trebuie condamnată pentru că şi-a menajat cariera de individual, în detrimentul unui efort în plus depus pentru echipă.
 
Simona Halep venea după un sezon obositor pe hard-ul american, încununat de succese notabile, iar o pauză înaintea debutului pe sezonul de zgură era perfect justificată. Totuşi, la o analiză atentă, sportiva din Constanţa ar fi avut o săptămână de pauză până la înfruntarea de la Montreal. Care nu era una oarecare, ci conta pentru accesul în elita tenisului mondial feminin pe echipe, Fed Cup. Iar prezenţa Simonei lângă celelalte fete era cu atât mai importantă cu cât vedeta canadiencelor, numărul 7 mondial, Eugenie Bouchard, a anunţat că va pune umărul pentru echipa sa, deşi, iniţial, se zvonise că şi ea va refuza să „obosească“ pentru Canada.
 
Este adevărat, Simona a argumentat că ar fi putut debuta extrem de obosită la Stuttgart, dacă juca la Montreal, duminică seara (noaptea târziu, spre luni, în Europa), iar apoi zbura câteva ore cu avionul peste Atlantic, în condiţiile în care luni începea turneul din Germania. Numai că se ştia că, fiind cap de serie numărul 2, va avea primul tur liber şi urma să joace la Stuttgart abia miercuri... Nici acesta nu este un argument împotriva Simonei, pentru că o încleştare puternică în weekend la Montreal şi un zbor lung din America în Europa te pot epuiza fizic. Însă aici sunt puţin de partea celor care au criticat-o pentru forfait-ul din Fed Cup, pentru că întâlnirea cu Canada nu a fost una oarecare şi de ea depindea accederea sau nu a României în primele opt echipe din lume.
 
Dar totul e bine când se termină cu bine: Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Raluca Olaru şi Irina Begu s-au depăşit pe ele însele şi le-au bătut pe Bouchard&Co. şi fără Simona. Mai trist a fost sâmbăta trecută, când Simona s-a înclinat în semifinale la Stuttgart şi a ratat ocazia de a mai bifa un titlu important, în condiţiile în care Maria Sharapova a fost eliminată, surprinzător, în primele tururi.
 
Oricum, pentru Simona urmează turnee extrem de importante, unde are de apărat puncte multe. Roma, Madrid şi Roland Garros, la ultimele două fiind finalistă anul trecut, ambele pierdute în faţa aceleiaşi Sharapova. Îi ţinem pumnii strânşi şi o aşteptăm, la anul, să se alăture echipei de Fed Cup, care va juca pentru accesul în careul de aşi, semifinalele Grupei Mondiale...
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii