Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Moș Nicolae vine doar dacă tu crezi în el

ro

06 Dec, 2014 00:00 2141 Marime text
M-am săturat de desene animate! De Tom și Jerry care se fugăresc unul pe altul aiurea, de Mickey, Pisoi sau de Popeye Marinarul care mănâncă ceva pentru putere și spune că unifică țara, când, de fapt, o dezbină. Mi-e lehamite de atâta violență, bătăi, scandaluri, corupție, hoție! Vreau să vină sărbătorile și pentru România care, până acum, a ținut-o tot într-un post negru și o gălăgie într-una. Vreau liniște! M-am săturat de cenușiu, de mizerii și de gunoaie ascunse sub preș. Vreau să vină zăpada, să acopere totul cu alb și să purifice țara asta. Sunt convinsă că și voi vă doriți același lucru, dar nu știți dacă Moș Nicolae există cu adevărat.
 
Nu știu alții cum sunt, dar eu, săptămâna asta, chiar am început să cred în moși buni și în magia sărbătorilor. De ce? Pentru că acum e sezonul în care Moșii în echipament standard alb-roșu-negru se intersectează cu Moșii călare pe cal alb. Fiecare are job description-ul lui și sunt două categorii de bărboși care nu concurează, ci se completează la împărțit bucurii.
 
Sfântul Nicolae, arhiepiscopul din Mira, cinstit de toată creştinătatea, apare ca o figură proeminentă, care excelează în generozitate, mai ales faţă de cei nevoiaşi, el fiind totodată Moşul care umple ghetuţele cu daruri, dar care, câteodată, poate pune şi o nuieluşă.
 
Se spune că Moș Nicolae ajută fetele sărace să se mărite sau că transformă vinul în apă, de aceea nu auzi pe nimeni să se laude că a avut o beție nemaipomenită în noaptea de 5 spre 6 decembrie. De asemenea, în popor se zice că Moș Nicolae își scutură barba și aduce prima zăpadă. Însă, azi-noapte, se pare că, deasupra Constanței, Moșul făcuse duș, de aceea a plouat.
 
Spre deosebire de Moș Crăciun, Moș Nicolae nu a dorit niciodată să se asocieze cu vreun brand. În ciuda tuturor aparențelor, Moș Nicolae nu e patron de fabrică de jucării sau de dulciuri. El produce în primul rând fericire, care se poate „fabrica“, oriunde în lume, foarte simplu. Dar, bucuria se produce unde te aștepți cel mai puțin, fără bani. Acesta este secretul lui Moș Nicolae!
 
Dacă doriți să învățați să fiți un pic Moș Nicolae, nu dați buzna în magazine să luați cadouri din banii pe care nu îi aveți.
 
Vă urăm să primiți și să dăruiți multă căldură sufletească! Nu vă costă nimic, dar valorează cel mai mult!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii