Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa de la New York s-a prăbușit din nou. Cât au pierdut bogaţii planetei

ro

09 Feb, 2018 08:06 1878 Marime text
Bursa din New York s-a prăbuşit dramatic, joi, pentru a doua oară în ultima săptămână. Indicele de reper al bursei, Dow Jones, a încheiat şedinţa de tranzacţionare cu o pierdere de 4,15 la sută. Şi indicii Nasdaq şi Standard and Poors 500 au fost pe minus, cu aproape 4%. Prăbuşirea bursei din New York vine după o zi de calm, potrivit Digi 24.

Scăderile de la bursă i-au costat pe cei mai bogaţi 500 de oameni din lume în total peste 90 de miliarde de dolari. 20 dintre ei au pierdut cel puţin câte un miliard fiecare.

Potrivit indexului miliardarilor realizat de Bloomberg, cel mai bogat om de pe planetă, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi-a văzut averea diminuată cu mai mult de 5 miliarde dolari. Omul de afaceri Warren Buffett a pierdut şi el 3 miliarde şi jumătate. Aproape tot atât şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

Nici Elon Musk nu a fost scutit de zdruncinătură, averea sa e cu mai mult de un miliard mai mică. Deşi a intrat în istorie cu SpaceX, acţiunile celeilalte companii pe care o conduce, Tesla, s-au prăbuşit cu 8,6 la sută.

Sursă foto: eurotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii