Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„RAJDP se află într-o groapă din care nu mai poate ieşi“ Scandal între consilierii judeţeni şi Gâmbuţeanu - „Daţi-vă demisia!“ (document)

ro

17 Jul, 2015 00:00 3275 Marime text
După ce, miercuri, şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a declarat, în contextul unei conferinţe de presă organizate la sediul regiei, că i s-ar fi modificat nota obţinută în urma concursului de selectare a membrilor Consiliului de Administraţie al instituţiei, ieri a fost vremea bilanţului şi a replicilor venite din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Adrian Gâmbuţeanu a prezentat, ieri, în cadrul şedinţei CJC, bilanţul activităţii din perioada 2014-2015, aşa cum i-a fost solicitat la şedinţa precedentă. Înainte de a asculta detaliile tehnice prezentate de Gâmbuţeanu, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a precizat faptul că a aflat din presă despre problemele cu care se confruntă Regia de Drumuri, acesta punctând că nu ar fi existat relaţii de comunicare, de colaborare între cele două instituţii.

Herghelia Mangalia, mărul discordiei


Potrivit lui Adrian Gâmbuţeanu, regia are datorii totale de aproape 28 de milioane de lei către furnizori, 2014 fiind primul an pe care RAJDP l-a încheiat cu pierderi. Gâmbuţeanu a dat de înţeles că situaţia financiară dezastruoasă a regiei a început din luna mai a anului trecut, atunci când la şefia CJC a ajuns Cristinel Dragomir. Gâmbuţeanu a explicat şi că CJC ar avea o datorie de 11 milioane de lei către regie, reprezentând cheltuieli cu leasing-uri, înfiinţări de păduri sau pentru lucrări şi utilaje comandate de consiliu. „Dacă nu eram nevoiţi să plătim aceste leasing-uri, regia avea acum datorii mult mai mici“, a declarat Gâmbuţeanu. El a adus în discuţie şi situaţia legată de lucrările efectuate la Herghelia Mangalia, lucrări ce ar fi fost comandate de CJC. Dragomir spune însă că acest lucru nu este adevărat. „Credeţi că o să vă plătească cineva lucrările de la Herghelia Mangalia, lucrări care nu sunt făcute pe domeniul public? Nu există niciun contract pentru aceste lucrări, minţiţi cu neruşinare! Aţi venit să ne prezentaţi un raport care arată că la regie e lapte şi miere, când, de fapt, regia se află într-o groapă din care nu mai poate ieşi curând. Dacă credeţi că veţi primi bani pe parteneriate făcute pe vorbe, vă înşelaţi. Cât sunt eu vicepreşedinte nu veţi primi aceşti bani”, a replicat Dragomir.

Citeşte şi

File din raportul Curţii de Conturi: Cum a „poftit“ Consiliul Judeţean RAJDP-ul să facă investiţii la Herghelia Mangalia (documente)
 
Gâmbuţeanu a afirmat de asemenea şi că, anii trecuţi, CJC a decis dotarea regiei cu utilaje noi, astfel încât să dea randament iar lucrările să se desfăşoare în condiţii bune, însă nu a fost prevăzut ca RAJDP să plătească leasing-urile pentru utilajele respective, acestea fiind cheltuieli neprevăzute de conducerea regiei care „muşcă“ considerabil din veniturile RAJDP.

Citeşte şi

Detalii năucitoare din raportul Curţii de Conturi. Prejudicii estimate la peste 125 de milioane de lei în gestiunea RAJDP Constanţa (document)
 
Contrele între reprezentanţii Consiliului Judeţean şi Adrian Gâmbuţeanu au fost cât se poate de dure. Ba chiar i s-a solicitat demisia actualului director al RAJDP. Consilierul local George Măndilă i s-a adresat directorului regiei: „Vă solicit, încă o dată, în nume personal, demisia. În mediul privat, debitorii se execută la sânge, dar dumneavoastră nu mergeţi peste primării să vă recuperaţi banii. Serviciul Juridic al regiei doarme. I-aţi păcălit pe colegi şi vă solicit iar demisia. Nu înţeleg de ce vă ţineţi scai de funcţie. Aveţi rezultate dezastruoase, deşi conduceţi o mină de aur, aveţi şi probleme penale şi mai aveţi şi conflicte cu conducerea CJC”. „Sunt de acord cu colegul George Măndilă, domnule director, daţi-vă demisia! La următoarea şedinţă de Consiliu, vom înainta un proiect de hotărâre în aceste sens!”, a spus şi Cristinel Dragomir. Şi liberalul Nicolae Ciucă i-a cerut, indirect, demisia lui Gâmbuţeanu: „Încep să cred că nu lucraţi în colectivitate. Nu plecaţi pe drumurile din judeţ să vedeţi cum se circulă: dacă nu vă daţi demisia, schimbaţi-vă atitudinea!“
 
Nu în ultimul rând, Gâmbuţeanu a explicat şi de ce s-au operat acele majorări salariale pe care Cristinel Dragomir le condamna la şedinţa anterioară a CJC. Şeful RAJDP a spus că a mărit salariile angajaţilor deoarece a aplicat contractul colectiv de muncă. El a amintit că această măsură a fost adoptată ca urmare a creşterii salariului minim pe economie, dar şi pe baza criteriilor de competenţă şi de pregătire profesională, precizând că salariile angajaţilor vor creşte încă o dată şi din luna ianuarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii