Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi Constantinescu, la timpul trecut "Momentul excepţional" al PSD Constanţa - apel la unitate în vremuri de criză

ro

16 May, 2015 00:00 3015 Marime text
Un insistent apel la unitate, sala mare a Casei de Cultură din Constanţa pe jumătate goală şi aplauze mai anemice ca niciodată. Cam aşa s-ar putea descrie, în linii mari, atmosfera Comitetului Executiv Judeţean al PSD Constanţa, eveniment care a avut loc ieri şi în care, pentru prima dată, s-a vorbit despre Radu Mazăre şi despre Nicuşor Constantinescu la timpul trecut din punct de vedere politic, fiind numiţi "predecesori".

"Le mulţumesc lui Radu Mazăre şi lui Nicuşor Constantinescu"

"Ne revedem după o perioadă destul de tristă", şi-a început discursul senatorul Nicolae Moga, preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. "Partidul nostru a intrat într-un proces de restructurare masivă la nivel naţional şi la nivel judeţean. Doresc din tot sufletul să le mulţumesc lui Radu Mazăre şi lui Nicuşor Constantinescu pentru cei 11 ani de politică PSD în judeţul Constanţa. Lui Radu îi doresc să scape cât mai repede de necazurile pe care le are, lui Nicuşor îi doresc multă sănătate şi, de asemenea, să scape de necazurile pe care le are", a ţinut să precizeze, încă de la începutul evenimentului, liderul PSD Constanţa. Declaraţiile lui Moga nu au sensibilizat însă social-democraţii prezenţi în sală, fapt pentru care s-au auzit doar câteva aplauze anemice.
Preşedintele interimar al PSD Constanţa a insistat asupra ideii de unitate: "Vă rog din tot sufletul, mai mult ca oricând, să fim uniţi", a declarat Nicolae Moga.

"Suntem oarecum răvăşiţi de incompatibilităţi, controale"

Momentul deosebit de delicat prin care trece PSD Constanţa a fost subliniat şi de viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău: "Lucrul cel mai important pentru noi este să înţelegem unde ne aflăm. Suntem într-o situaţie excepţională în care preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD şi-a dat demisia, preşedintele executiv nu poate să îşi exercite atribuţiile (n.r. Nicuşor Constantinescu), în care preşedintele executiv al partidului (n.r. Liviu Dragnea) a fost condamnat cu suspendare, în prima instanţă, pentru că a îndemnat lumea la vot. Suntem oarecum răvăşiţi de incompatibilităţi, controale, percheziţii, teamă,  breaking news-uri şi, într-adevăr, este un moment excepţional. De aceea, trebuie să ne gândim la ce urmează. Aşa că alegerile pe care azi le-am declanşat (n.r. alegerile interne din PSD Constanţa) la nivelul organizaţiilor locale sunt extrem de importante", a explicat Făgădău, cel care, cel mai probabil, va fi candidatul PSD la Primăria Constanţa şi care este deja considerat succesorul lui Radu Mazăre. În altă ordine de idei, viceprimarul cu atribuţii de primar a anunţat, ieri, că va candida pentru un nou mandat la conducerea Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa.
Despre criza din PSD Constanţa a vorbit şi Felix Stroe, fostul vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. El a declarat că partidul trece printr-un moment delicat, chiar dificil, dar şi că social-democraţii nu trebuie să fie ipocriţi şi să accepte această stare de fapt. Pe de altă parte însă, Stroe a îndemnat partidul să lupte în continuare.

Miniştrii PSD, puşi la zid

Tot în contextul Comitetului Executiv Judeţean de ieri, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, a criticat în termeni duri actuala guvernare, susţinând că primarii PSD sunt ţinuţi pe la uşi de miniştri atunci când se duc să solicite sprijin pentru derularea unor proiecte locale. În antiteză cu declaraţiile Marianei Gâju au fost cele ale lui Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, care a subliniat că 2013 şi 2014 au fost ani deosebit de buni pentru judeţul Constanţa în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor cu sprijin de la Centru.

Funcţia lui Nicuşor Constantinescu, vacantă până la alegeri

În ceea ce îl priveşte pe Nicuşor Constantinescu, atât senatorul Nicolae Moga, liderul PSD Constanţa, cât şi Cristinel Dragomir, secretarul executiv al organizaţiei, au reiterat ideea conform căreia el este suspendat din funcţia de preşedinte executiv al PSD Constanţa potrivit rezoluţiei Consiliului Naţional al PSD, care face referire la social-democraţii ce au probleme cu Justiţia. Mai mult, Moga a specificat că funcţia ocupată până recent de Constantinescu va rămâne vacantă până la Conferinţa Judeţeană a PSD Constanţa, eveniment care va avea loc în luna noiembrie a acestui an.
Cât despre alegerile interne din PSD Constanţa, conform calendarului aprobat ieri, acestea se derulează în perioada 15 mai - 30 iunie 2014. "Este important de ştiut că se vor alege preşedintele şi biroul organizaţiei locale, vicepreşedinţii şi membrii. Membrii birourilor vor fi aleşi pentru un mandat de doi ani, în baza unor candidaturi individuale", a precizat Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa.
Evenimentul de ieri, dincolo de tristeţea care nu caracteriza astfel de reuniuni PSD, a fost "condimentat" cu o serie de citate din filosofi şi poeţi, de la Aristotel şi Confucius, la Einstein şi Adrian Păunescu, semn că în PSD Constanţa există o deosebită dorinţă de înţelepţire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii