Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se „consolează” Primăria Constanţa Ionel Pilat - „Pasarela e la locul ei” (galerie foto)

ro

20 Apr, 2013 00:00 6074 Marime text
Semnalam, în urmă cu aproximativ o săptămână, starea în care se află pasarela din Mamaia, inaugurată în luna iunie a anului trecut, realizată din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (80%) şi din bugetul local (20%), investiţie a cărei valoare se ridică la aproximativ 4,6 milioane de lei.
Aşa cum menţionam, bara de protecţie a obiectivului a început să ruginească, iar accesul pe pasarelă se face prin apă. Practic, pentru a se putea plimba pe pasarelă, turiştii şi nu numai sunt nevoiţi să intre întâi în apa mării. Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa, a explicat că modificarea nivelului mării „are două cauze majore: furtunile persistente ca durată şi intensitate şi nivelul ridicat al apelor pe Dunăre”. Nicolaev a menţionat însă că astfel de fenomene sunt normale şi că ele se repetă în funcţie de condiţiile meteo.

Primăria municipiului Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) nu au anunţat, din proprie iniţiativă, că vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei. Chiar şi aşa, Ionel Pilat, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, a fost văzut, ieri, la pasarela din Mamaia. Întrebat care a fost scopul... plimbării, Pilat a declarat: „M-am uitat la pasarelă, am luat măsuri de curăţire pentru a trece la întreţinerea ei, în scurt timp, din fonduri bugetare alocate de primărie”. Întrebat cum are de gând municipalitatea să rezolve problema accesului pe pasarelă, în sensul în care acesta să nu se mai facă prin apă, Ionel Pilat s-a arătat deranjat, susţinând că „întrebarea este strâmbă”, iar „pasarela este la locul ei”. El a afirmat, totuşi, înainte de a pune punct brusc discuţiei telefonice, că „acolo se va lucra de către ABADL”.
Pe de altă parte, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a declarat: „Cu siguranţă vor fi luate măsuri până la 1 Mai. Primăria şi Apele Române (n.r. - ABADL) se apucă de luni de nisipare”.

Ce face ABADL


În ceea ce priveşte poziţia Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Anton, ne-a transmis următorul răspuns: „Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat de la jumătatea lunii februarie lucrările specifice de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2013. Lucrările se vor desfăşura eşalonat în funcţie de particularităţile fiecărei zone, astfel încât plajele să fie pregătite pentru începerea noului sezon estival. Printre lucrările pe care le avem în această perioadă de efectuat este şi cea care priveşte reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip. După cum ştiţi, în ultima perioadă au avut loc fenomene meteo de o intensitate sporită (furtuni de vânt, ploi etc) care au făcut ca marea să înainteze pe plajă. Acest lucru va reveni la normal în următoarele zile. În paralel, ABADL va finaliza în aceste zile pregătirea plajelor pentru sezonul estival, iar suprafaţa despre care faceţi referire va fi reabilitată”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii