Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2014, anul în care i-am pierdut pe Robin William, Garcia Marquez şi Joe Cocker

ro

29 Dec, 2014 16:27 1999 Marime text
2014 a fost marcat de moartea unor personalităţi din cinematografie, cultură, muzică şi sport, dar şi politică, precum: actorii Robin Williams şi Philip Seymour Hoffman, scriitorul Gabriel Garcia Márquez, cântăreţul Joe Cocker, fostul atacant portughez Eusebio şi fostul premier israelian Ariel Sharon.
5 ianuarie - Fostul atacant portughez Eusebio
Fostul atacant portughez Eusebio a murit la vârsta de 71 de ani.
Considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, Eusebio, supranumit "Pantera Neagră", s-a născut la 25 ianuarie 1942, în Mozambic. El a evoluat 15 ani la Benfica Lisabona, pentru care a marcat 638 de goluri în 614 meciuri.

11 ianuarie - Fostul premier israelian Ariel Sharon
Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a fostului premier continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică.

2 februarie - Philip Seymour Hoffman
Actorul american Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort în apartamentul său din New York, la 46 de ani, cauza fiind, potrivit autorităţilor, o supradoză de droguri.
Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote" în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).
11 februarie - Shirley Temple
Actriţa americană Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale.
Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani. Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă.
A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani.

12 august - Robin Williams
Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", s-a sinucis, fiind găsit mort la domiciliul său.
Williams, un actor de comedie genial, de o intensitate aproape maniacală, este unul dintre puţinii artişti americani care au reuşit să aibă succes atât în televiziune, cât şi în circuitul show-urilor de stand-up comedy şi în producţiile hollywoodiene. Actorul a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Good Will Hunting" şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "Good Morning, Vietnam", "Regele pescar" şi "Cercul poeţilor dispăruţi". A câştigat, de asemenea, patru premii Grammy şi un premiu Emmy pentru show-ul de televiziune "Carol, Carl, Whoopi and Robin and ABC Presents a Royal Gala".

17 aprilie - Scriitorul Gabriel Garcia Márquez
Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit la vârsta de 87 de ani.
Gabriel García Marquez a primit premiul Nobel pentru literatură în 1982. Cel mai popular roman al său este "Un veac de singurătate" (1967), vândut în peste 30 de milioane de copii şi tradus în peste 25 de limbi străine, dar foarte cunoscute sunt şi "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985), "Generalul în labirintul său" (1989) şi "Povestea târfelor mele triste" (2004).  

22 decembrie - Cântăreţul britanic Joe Cocker
Cântăreţul britanic Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani.
Autorul unor piese celebre precum "Unchain my Heart" şi "You Can Leave Your Hat On", Cocker a devenit dintr-un instalator cu voce gravă, dar sensibilă, o veritabilă legendă a muzicii rock şi blues, câştigând premii Grammy şi fiind decorat de regina Marii Britanii.
Sursa: Mediafax
Sursa foto: The Huffington Post
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii