Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunteţi de acord? Cum vrea Primăria Constanţa să impoziteze spectacolele din 2017 (document)

ro

03 Nov, 2016 00:00 2403 Marime text
Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri de la Bugetul Local (SPITVBL) Constanţa a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017. În ceea ce priveşte impozitul de spectacole, SPITVBL a prevăzut faptul că acesta se calculează prin aplicarea cotei de impozit la suma încasată din vânzarea biletelor de intrare şi a abonamentelor.
 
Potrivit proiectului, cota de impozit se determină după cum urmează: în cazul unui spectacol de teatru, ca de exemplu o piesă de teatru, balet, operă, operetă, concert filarmonic sau altă manifestare muzicală, prezentarea unui film la cinematograf, un spectacol de circ sau orice competiţie sportivă internă sau internaţională, cota de impozit este egală cu 2%, iar în cazul oricărei alte manifestări artistice decât cele enumerate mai sus, cota de impozit este egală cu 5%.
 
De asemenea, în proiectul de hotărâre se precizează că persoanele care datorează impozitul pe spectacole stabilit în conformitate cu cele prevăzute au obligaţia de a depune o declaraţie la SPITVBL, până la data stabilită pentru fiecare plată a impozitului pe spectacole. Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul.
 
Constănţenii sunt aşteptaţi să îşi spună părerea cu privire la proiectul privind impozitele în perioada următoare. „În conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria municipiului Constanţa şi Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte venituri de la Bugetul Local aduc la cunoştinţa publică proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017. Proiectul de hotărâre poate fi consultat la sediul Primăriei municipiului Constanţa, situat pe b-dul Tomis nr. 51, şi pe site-ul primaria-constanta.ro, precum şi la sediile SPITVBL, situate pe str. Sulmona nr. 22, str. Atelierelor nr. 6, str. Nicoale Grindeanu nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C şi str. Dumbrăveni nr. 1, precum şi pe site-ul acestuia, spit-ct.ro“, se arată în proiectul elaborat de SPITVBL.
 
În temeiul prevederilor legii, până pe 14 noiembrie se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice, prin poştă, la sediul SPITBV Constanţa, prin fax, la numărul 0241.488.571, sau prin e-mail, la adresa sj@spit-ct.ro. Materialele transmise vor purta menţiunea: „Recomandare la proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2017“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul de hotărâre cu privire la impozitul pe spectacole propus de SPITBVL pentru anul 2017. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii