Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Nu investesc daca Mazare ramane primar!"

ro

29 May, 2008 00:00 2383 Marime text
1211987223.jpg

Aceasta este declaratia lui Kevin Mansouri, presedintele Mr. Bagels Ltd din Londra, adus de Catalin Dancu, care este si garantul investitiilor de anvergura

In conditiile in care numarul investitorilor de rang in municipiul Constanta este insignifiant, candidatul PNG-CD la functia de primar al municipiului, avocatul Catalin Dancu, a dovedit, ieri, ca prezinta garantia schimbarii acestei situatii. Catalin Dancu apreciaza ca intalnirile unui primar european cu ziaristii trebuie sa se deruleze cu investitori de prestigiu alaturi, "ca o regula, nu accidental, cum se intampla astazi", iar promisiunile trebuie respectate. La inceputul campaniei, el a promis jurnalistilor ca va aduce o parte dintre investitorii de seama din Londra interesati sa isi deschida afaceri la Constanta. Doi dintre ei, Kevin Mansouri, presedintele concernului Mr. Bagels Limited, firma listata la bursa londoneza la clasa A+, si Bension Nasim, reprezentatul Bharon Barerier’s Ltd, au confirmat intentia de a investi la Constanta in cadrul proiectului inclus de Catalin Dancu in programul sau electoral - realizarea parcului industrial. Semnalul dat, ieri, de Dancu a vizat necesitatea unei noi mentalitati a administratiei locale care sa realizeze ca este nevoie de investitii majore "care nu se opresc doar in mall-uri". Valoarea tehnocratului Catalin Dancu a fost pusa, ieri, in valoare prin aducerea la Constanta a celor doi importanti oameni de afaceri londonezi, de origine evrei, demers ce a dovedit ca aspirantul la mandatul de primar al Constantei vrea sa fie "un manager, nu un politruc", dupa cum a si declarat. El a dovedit ca, dand un semnal de credibilitate si de deschidere a municipiului, poate atrage companii si investitori puternici. Astfel, cu toate ca Londra reprezinta o piata extrem de severa si pretentioasa, Catalin Dancu a reusit sa castige increderea si sustinerea celor doi oameni de afaceri. "Venirea mea nu este ca o stea cazatoare. Indiferent de rezultatul alegerilor, voi continua proiectul de construire a centrului pentru batrani pe acordul Romania-Germania. Voi fi ca un turn de veghe asupra legalitatii si a ceea ce se intampla in Consiliul Local. Am venit si raman acasa", a precizat, candidatul PNG-CD, avocatul Catalin Dancu.

Locuri de munca si salarii europene

"I-am adus acum, deoarece vreau sa fie semnal puternic si sa confirme ca intre ceea ce am promis si ceea ce vreau sa fac nu este nici o diferenta, iar proiectele propuse de mine sunt perfect viabile", a mentionat candidatul PNG-CD la Primaria Constanta, Catalin Dancu, inainte de a da cuvantul investitorilor londonezi. Kevin Mansouri, presedintele si partener majoritar al Mr. Bagels Ltd l-a intalnit pe Dancu in urma cu cativa ani, "cand m-a convins sa vin sa investesc in Romania". Mansouri a recunoscut ca Dancu l-a convins ca "nu este asa cum credea si auzise despre Romania". De curand, el a aflat de proiectul parcului industrial pe care candidatul PNG-CD vrea sa-l realizeze la Constanta daca va deveni primar. Astfel, Kevin Mansouri vrea sa construiasca o fabrica de produse de panificatie si o alta de patiserie, precum si magazine in care sa le comercializeze. Prin realizarea fabricii, cel de-al doilea producator de produse de patiserie din Europa, ar oferi "peste 200 de locuri de munca in prima fabrica, la care se vor adauga altele 5-6 sute in magazine, salariile angajatilor fiind de peste 500 euro/luna, ce cresc in functie de calificarea si pozitia ocupata in fabrica". Totodata, omul de afaceri londonez a adaugat ca va aduce specialisti ce vor asigura calificarea personalului angajat. Investitorul a anuntat ca este dispus sa aloce sase milioane euro pentru obiectivul de productie si minimum 15 milioane euro in zona hoteliera. Bension Nasim a vazut in Catalin Dancu "o persoana care stie cum se actioneaza in Europa si are ambitii si viziuni reale pentru Constanta si vrea sa redea orasului locul meritat pe harta". El este interesat sa investeasca in "deschiderea de stabilimente pentru comunitate: crese, gradinite, locuri de joaca, etc pe baza unui parteneriat public-privat" si in domeniul agrementului. Bension Nasim a subliniat reputatia foarte buna pe care Dancu o are in strainatate, precum si cunostintele "necesare pentru a aduce fonduri europene aici". Ambii au subliniat ca municipiul Constanta "are nevoie de un lider care sa stie sa atraga investitori si sa inspire increderea necesara". "Daca Dancu devine primar, un grup foarte mare de investitori vor veni la Constanta", a conchis cei doi oameni de afaceri londonezi.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii