Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel umanitar pentru un militar diagnosticat cu o boală rară

ro

15 Nov, 2016 08:46 5847 Marime text
Caporalul Marius Daniel Neagu, de 35 de ani, din Brăila, a fost diagnosticat, la începutul anului, cu o boală rară şi gravă: mielom multiplu (Boala Kahler). Potrivit site-urilor de specialitate, acest diagnostic pus de medici reprezintă o proliferare malignă, de origine necunoscută, a plasmocitelor în măduva osoasă. Plasmocitele secretă substanţe care antrenează treptat o distrugere a ţesutului osos.
 
„Am descoperit această boala în luna februarie 2016 în urma unor dureri foarte mari de spate la coloana vertebrală după efectuarea analizelor medicale și a examenelor tip RMN. Doctorii ne-au spus că are multiple tumori osoase însă cea mai avansată este o tumoare de pe coloana vertebrală, mai exact vertebra T9. A fost supus unei intervenții chirurgicale unde i s-a extirpat acea tumoră și s-a făcut reconstrucție de vertebră și fixare cu trei șuruburi din titan. În luna martie a fost transferat la un alt spital în România, în secția de Hematologie și transplant medular. Până în prezent fratele meu a efectuat toate tratamentele disponibile gratuit în Romania. În luna august a efectuat un autotransplant de celule stem, însă rezultatele nu au fost unele favorabile și boala a revenit foarte agresiv la mai puțin de 100 de zile după transplant. Medicul curant ne-a recomandat să mergem pe varianta a doua de tratament ce constă în tratament cu Revlimid (Lenalidomide)25mg și Kyprolis (Carfilzomib) 60mg. Aceste medicamente nu sunt disponibile în România“, povesteşte Laurenţiu, fratele lui Marius, pe pagina de Facebook.
 
Pentru a putea procura aceste pastile sau pentru a urma acest tratament într-o clinică din afara României, familia lui Marius are nevoie de bani.
 
„Vă rugăm din suflet dacă ne puteți ajuta urgent pentru a obtine fonduri pentru achiziționarea acestor medicamente, sau dacă ne puteti ajuta prin donarea lor. Există și varianta ca fratele meu să fie trimis să faca acest tratament într-o clinica din Europa sau America însa eu și familia mea nu avem posibilitatea financiară de a merge cu fratele la tratament într-o alta țară. În acest moment este internat la Spitalul Clinic Fundeni din București. Avem nevoie urgentă de ajutor!“, mai spune Laurenţiu.

Prietenii, rudele, cunoscuţii sau pur şi simplu oameni care au fost impresionaţi de cazul militarului au început pe reţeaua de socializare Facebook o adevărată campanie pentru a strânge banii necesari şi au distribuit zeci de mesaje în speranţa că se va putea aduna suma necesară pentru ca Marius să trăiască.
 
Cei care doresc să îl ajute pe Marius să trăiască pot face donaţii în conturile următoare:
Pentru lei: RO78INGB0000999900828760
Pentru euro: RO78INGB0000999905713389
 
De asemenea, donaţiile se mai pot face şi aici.


Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii