Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a întâmplat la Tulcea! Contract atribuit prin negociere fără anunţ de participare şi apoi subcontractat (proces-verbal+20 acte)

ro

17 Mar, 2014 00:00 4436 Marime text
În primăvara anului 2013 Consiliul Judeţean Tulcea a atribuit un contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul „Supraînălţare şi refacere infrastructură drum DJ 222N, tronson km 4+000 – km 11+000”. Procedura de atribuire aleasă de autoritatea contractantă a fost negocierea fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, iar valoarea finală a contractului a fost de 2.002.197,76 lei.

Potrivit procesului verbal încheiat la şedinţa de deschidere şi negociere a ofertelor, un singur ofertant s-a arătat interesat de acest contract. A fost vorba despre SC Deltacons SA, firmă care a prezentat iniţial o ofertă în valoare de 2.092.173,59 lei. În urma negocierilor, contractul a fost adjudecat însă contra sumei de 2.002.197,76 lei. În acelaşi proces verbal încheiat în data de 25 aprilie 2013 se mai precizează că durata de execuţie a lucrărilor este de 45 de zile lucrătoare.

La şedinţa de deschidere şi de negociere a ofertelor a fost prezent şi un reprezentant al firmei ofertante, Aurica Spasov.
După cum reiese, însă, din acelaşi proces verbal, dar şi din anunţul de atribuire, firma ofertantă nu este musai şi firma care va executa lucrările, în ambele documente fiind menţionat un subcontractant, respectiv SC Dinamic Design SRL, din Tulcea. Potrivit anunţului de atribuire, firma subcontractantă urma să presteze serviciile de proiectare, respectiv documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, proiectul tehnic, detaliile de execuţie, asistenţa tehnică din partea proiectantului, inclusiv taxe pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii de ridicare topo, expertiza tehnică.

Subcontractor cu un salariat

Iată cine sunt cei doi beneficiari ai contractului de peste 2 milioane lei, respectiv ofertantul şi subcontractorul.
Potrivit datelor disponibile la Registrul Comerţului, SC Deltacons SA este o firmă înfiinţată în anul 1991 care are cinci acţionari persoane fizice, Georgeta Georgescu, Vladimir Boerencu, Aneta Stroie, Remus Georgescu şi Alexandru Stroie, care are şi calitatea de director general al societăţii, acestora alăturându-se alţi 113 de acţionari cu un procent total de 7,88%. În ceea ce îl priveşte pe Alexandru Stroie, acesta mai apare, în prezent, ca asociat în SC D.V.S.L. Hidrotech SRL. La sfârşitul anului 2012 SC Deltacons SA declarase o cifră de afaceri de 37.951.388 lei, un profit net de 883.331 lei şi 343 de salariaţi.

În ceea ce priveşte firma subcontractoare, SC Dinamic Design SRL, aceasta figurează la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 2003 şi are în prezent un singur asociat, în persoana Mirelei Manolache, care mai figurează ca asociat şi în SC Piramid Design SRL, cu sediul tot în Tulcea. SC Dinamic Design SRL figurează în evidenţele www.vrajitorul.eu cu ultima situaţie raportată pentru finalul anului 2008. Astfel că, la sfârşitul lui 2008 declarase o cifră de afaceri de 119.566 lei, un profit net de 67.330 lei şi 1 salariat. De altfel, din 2003, de când a fost înfiinţată, şi până în 2008 firma a avut un singur salariat.
Revenind la atribuirea contractului de peste 2 milioane de lei prin negociere fără anunţ de participare, iată care au fost membrii comisiei de evaluare: Mihai Nicu, Ilona Cubaniţă, Mircea Milea, Cristina Corocea şi Gheorghe Chermăneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii