Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Viitorul unei naţiuni depinde de nivelul de educaţie“ Primarul Valentin Vrabie a oferit 500 de tablete, de Ziua Copilului (galerie foto)

ro

02 Jun, 2015 00:00 3659 Marime text
Pentru toţi prichindeii din lume, Ziua Internaţională a Copilului este o sărbătoare aşteptată cu nerăbdare un an întreg. Mulţi o visează, îşi imaginează că va fi cea mai frumoasă zi de vară, alţii aşteaptă curioşi cadourile pe care părinţii lor le-au pregătit pentru ei. Însă pentru micuţii de la grădiniţă şi pentru elevii care învaţă în comuna Peştera, ziua de 1 Iunie este, în fiecare an, de neuitat.

„Astăzi, sunt şi eu cel mai fericit om din lume“


Dacă anul trecut, fiecare copil din comună a primit în dar, din partea autorităţilor locale, o bicicletă, anul acesta, primarul Valentin Vrabie a avut iniţiativa de a le pregăti celor mici o surpriză uriaşă: peste 500 de tablete au fost dăruite atât elevilor, cât şi cadrelor didactice. „Anul trecut, ne-am gândit la sănătatea lor, iar acum, la educaţia copiilor noştri. După ce, anul trecut, am făcut posibil ca toate familiile din comună să aibă acces la Internet prin fibră optică, anul acesta, fiecare copil a primit câte o tabletă, asigurându-le astfel şi logistica necesară pentru accesul către civilizaţie, întrucât educaţia, de multe ori, se face şi prin Internet. Știm cu toţii că viitorul unei naţiuni depinde de nivelul de educaţie, de aceea facem tot posibilul ca fiecărui copil să îi asigurăm cel mai bun start în viaţă“, a declarat Valentin Vrabie.
Cei mici, dar şi părinţii lor au fost de-a dreptul încântaţi de darul primit. „Vorbim despre 500 de copii. Astăzi, sunt şi eu cel mai fericit om din lume, uitându-mă la bucuria de pe feţele lor. În 2008, mi-am luat angajamentul, alături de toţi părinţii, să mă îngrijesc, înainte de toate, de viitorul acestei comune, iar viitorul comunei Peştera îl reprezintă copiii noştri. În cei şapte ani, puteţi aprecia dacă am reuşit să facem un pas spre civilizaţie şi, dacă da, atunci nu pot decât să fiu onorat, şi să ştiţi că tot ceea ce am reuşit se datorează întregii comunităţi“, a precizat primarul comunei Peştera.
 
Încă de la începutul primului său mandat, Valentin Vrabie a considerat educaţia ca fiind prioritatea numărul 1. Astfel, proiectul „Investim în educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera“ a fost implementat, de-a lungul anilor, pas cu pas. Reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, susţinerea necondiţionată a actului educaţional - toate acestea au condus către obiectivul vizat: abandonul şcolar zero în această comună.

Tort gigant şi peste 2.000 de îngheţate


Cu prilejul acestei zile speciale, micii sărbătoriţi au avut parte de o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste şi un tort gigant de peste 100 de kilograme. Iar pentru ca bucuria lor să fie şi mai mare, prichindeii au avut în mijlocul lor şi celebrele maşini de îngheţată englezeşti, peste 2.000 de îngheţate delicioase aşteptând să fie savurate.
 
„Anul trecut, aţi reuşit performanţa de a face din Peştera prima comună din ţară unde copiii au biciclete. Anul acesta, toţi copiii din cadrul instituţiilor de învăţământ din Peştera primesc câte o tabletă de ultimă generaţie“, a ţinut să precizeze directorul Şcolii nr. 1 din Peştera, prof. dr. Marius Petre. În semn de recunoştinţă, primarul Valentin Vrabie a primit din partea elevilor şi a cadrelor didactice o plachetă.

Parcul central, asaltat de prichindei


Cei mici au pus în scenă un spectacol senzaţional, ieri fiind totodată şi Ziua Şcolii Peştera; aşadar, dublu motiv dublu de sărbătoare. Prichindeii de la grădiniţă ne-au purtat cu inocenţa lor printr-un periplu în ţările lumii, fiind costumaţi în portul naţional al fiecărei ţări. A urmat apoi o paradă eco, dar şi dansuri populare adunate din toate colţurile ţării. Şi parcul central a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare, iar locurile de joacă s-au dovedit a fi atracţiile de bază pentru copii.
 
Invitat special la evenimentul organizat la Peştera a fost şi Petrică Miu, fost inspector şcolar general, care a ţinut să îl felicite personal pe primarul Valentin Vrabie pentru suportul necondiţionat pe care îl oferă actului educaţional. „Este ziua bucuriei şi a fericirii. Am văzut pe scenă copii talentaţi şi sunt unul dintre cei care ştiu ce înseamnă calitatea în educaţie. Aşadar, vă pot spune că acest spectacol poate fi pe orice scenă a lumii. La Peştera sunt copii excepţionali, iar în spatele lor stau părinţi grozavi care îi susţin, având la rândul lor sprijinul administraţiei locale şi al prietenului meu, Valentin Vrabie“, a declarat Petrică Miu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii