Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bagaj de speranţe pentru un an mai bun Administraţia publică locală din Lipniţa, prea săracă pentru a face cadouri copiilor

ro

23 Dec, 2014 00:00 1883 Marime text
Apropierea unui an nou aduce cu sine un bagaj de speranţe de mai bine. Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, speră ca 2015 să poată veni cu mai multe veşti bune pentru locuitori şi pentru administraţia publică locală: „Aşteptăm să vină noul an, să aducă un val pozitiv în ceea ce priveşte bugetul local şi mai ales în privinţa proiectelor pe care le avem.“ „Anul acesta, am fost foarte strâmtoraţi, nu am avut bani nici măcar pentru câteva daruri pentru copii sau pentru persoanele nevoiaşe. De fapt, nici pentru un pom de Crăciun nu am avut resursele materiale necesare“, a declarat, cu tristeţe în glas, gospodarul-şef al comunei Lipniţa.

În altă ordine de idei, primarul speră ca, în 2015, să fie finalizate lucrările de la punctul de trecere a frontierei care leagă Lipniţa de localitatea Kainardja din Bulgaria. „Aşteptăm ca în primele zile ale anului viitor să primim, prin hotărâre de Guvern, un teren în administrarea Consiliului Local, teren pe care trebuie să construim acea bretea rutieră de la punctul de frontieră Lipniţa-Kainardja. Doar acea porţiune de drum de câteva sute de metri mai trebuie realizată pentru ca punctul vamal să devină funcţional. 250 de metri ne mai despart acum de bulgari“, a explicat şeful administraţiei publice locale, Florin Onescu. Executivul României şi cel al Bulgariei au încheiat un proiect comun pentru realizarea acestui punct de interes. Investiţia pentru realizarea lucrărilor a depăşit şase milioane de euro. În mare parte, toate celelalte lucrări legate de acest proiect au fost finalizate - reabilitarea a 17 kilometri de drum, ridicarea construcţiilor în care vor lucra vameşii -, dar punctul de trecere a frontierei este nefuncţional din cauza acelei bretele rutiere.

Nu în ultimul rând, primarul a declarat că speră ca anul viitor să aibă suficienţi bani pentru a finaliza reabilitarea drumurilor din localitate, lucrări începute chiar la sfârşitul acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii