Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şedinţă ordinară la CJC Se vor dezbate proiecte de interes pentru judeţul Constanţa

ro

13 Mar, 2014 00:00 1820 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) se reuneşte, luni, 17 martie, în şedinţă ordinară, care va începe de la ora 13.00. Evenimentul se va desfăşura în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa. Pe ordinea de zi se regăseau, până ieri, 50 de proiecte de hotărâre. Consilierii judeţeni vor trebui să se pună de acord cu privire la toate proiectele iniţiate de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Dintre acestea, primul pe ordinea de zi se referă la acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Judeţului Constanţa” domnişoarei Simona Halep.

Tot în domeniul sportului mai regăsim şi alte 8 proiecte ce privesc aderarea CJC ca membru asociat în cadrul unor cluburi şi asociaţii sportive. Dintre acestea trebuie amintite proiectele de aderare a Consiliului Judeţean ca membru asociat în cadrul „Club Volei Municipal Tomis Constanţa”, „Clubul Sportiv Volei 2004 Constanţa”, „Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa“, „Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa“, „Clubul Sportiv Şcoala de Fotbal Farul 2010 Constanţa“, „Asociaţia Rugby XV Constanţa“, „Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa“, precum şi aderarea ca membru asociat la „Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean“. De asemenea, tot pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu se regăsesc şi alte proiecte care privesc aprobarea rezultatului evaluării anuale a managementului directorilor instituţiilor de cultură constănţene. Printre cei care aştepată aprobarea rezultatului bilanţului anual îi regăsim pe Vasile Gherghilescu, director al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Caluţul de Mare”, Cojocaru Varsami Dan, director la Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, Doina Voivozeanu, managerul Centrului Cultural Judeţean „Teodor T. Burada”. Tot legat de centrul cultural judeţean se va discuta şi proiectul cu numărul 28 pe ordinea de zi, privind transmiterea unor spaţii din imobilul, proprietate publică a Judeţului Constanţa, situat pe strada Mircea cel Batrân nr.106, în folosinţa gratuită a Centrului.

La adresa respectivă funcţionează şi Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Constanţa, dar şi alte instituţii. În urma reorganizării unor birouri a rezultat un spaţiu vacant care, se pare, va ajunge în folosinţa centrului „Theodor T. Burada”, dar şi a Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Bucureşti.
În continuare, pe ordinea de zi a proiectelor care se vor mai discuta regăsim şi raportul de evaluare a activităţii de conducere a directorului de la Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii, Adrian Bâlbă, a directorului de la Muzeul de Artă, Doina Păuleanu, dar şi rezultatul obţinut de Gabriel Custurea, director la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC), acesta din urmă fiind singurul făcut public până ieri. Nota finala obţinută de directorul Custurea în urma evaluării activităţii din anul 2013 de la MINAC a fost 10.
Proiectul de hotărâre cu numărul 27 prevede rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe anul în curs.

Şi organigrama şi statul de funcţii ale Direcţiei de Pază a Judeţului Constanţa vor fi supuse spre aprobare membrilor Consiliului, având numărul 25 pe ordinea de dezbatere. Proiectul cu numărul 30 prevede aprobarea închirierii spaţiilor cu destinaţia de cabinete medicale situate în Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare nr.133, iar proiectul de hotărâre de la numărul 31 priveşte aprobarea închirierii imobilelor având destinaţia locuinţe, proprietate publică a Judeţului Constanţa, situate în oraşul Eforie.
O altă discuţie se va contura cu privire la acordarea unui ajutor financiar în vederea repatrierii defunctului Novac Teodor, bărbatul din Cernavodă care a decedat, luna trecută, în urma unui infarct în Guineea Bissau.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii