Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Satul pescăresc de la Tuzla, din ce în ce mai aproape de momentul primirii turiştilor

ro

07 May, 2014 00:00 3759 Marime text
Deşi are ieşire la Marea Neagră, comuna Tuzla nu este atât de cunoscută ca destinaţie turistică pe cât merită. Însă datorită unui proiect grandios iniţiat de aleşii locali, localitatea va fi vizibilă pe harta destinaţiilor turistice preferate ale românilor. Satul pescăresc de la Tuzla începe să prindă contur, iar paradisul sălbatic de la Pontul Euxin va deveni cea mai mare cherhana din ţară.

Primăria comunei Tuzla, prin reprezentantul său Micu Constantin Florin, în calitate de primar, a emis o informare privind intenţia de a solicita de la Administraţia Naţională „Apele Române“ - Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral (DADL) aviz de gospodărire a apelor / aviz de amplasament pentru realizarea lucrărilor „Lotizare parcela A 151-2 - amenajarea infrastructurii locale - reţele edilitare de alimentare cu apă şi canalizare menajeră“, amplasat în localitatea Tuzla.
„După aproximativ doi ani în care proiectul a fost ţinut pe loc, încetul cu încetul lucrurile curg în direcţia favorabilă. Legislaţia în vigoare prevede ca pentru realizarea acestui proiect să fie obţinute toate avizele, implicit cel al Administraţiei Naţionale «Apele Române» - DADL“, a declarat liderul administraţiei locale de la Tuzla, Constantin Micu.

Aleşii locali au iniţiat ideea amenajării unui sat pescăresc, profitând de poziţia deosebită a bălţii situate în vecinătatea străzii Eternităţii, dar şi de deschiderea către lacul Techirghiol, care se află foarte aproape de ţărmul mării, având totodată acces nemijlocit de pe drumul naţional care leagă municipiile Constanţa şi Mangalia. Aici, pe aproximativ 5 hectare de teren, urmează să fie amenajate şi spaţii comerciale, de alimentaţie publică, spaţii de odihnă, dar şi facilităţi pentru recreere şi de promenadă. Valoarea lucrării este de 9.600.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale.
„Prin acest proiect credem că vom promova mult mai bine localitatea din punct de vedere turistic. De asemenea, prin această investiţie se vor crea şi locuri de muncă. Câştigurile pentru comunitatea locală sunt numeroase“, susţine gospodarul-şef de la Tuzla, Constantin Micu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii