Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest mamut al primarului Vrabie Locuitorii comunei Peştera cer „mai-marilor“ judeţului dreptul la un trai decent (galerie foto)

ro

01 Apr, 2014 00:00 4766 Marime text
Situaţiile disperate cer măsuri disperate. Strigătul de nemulţumire al locuitorilor comunei Peştera răsună astăzi în tot municipiul Constanţa! O mie de suflete au venit până în faţa sediului Consiliului Judeţean pentru a le cere autorităţilor judeţene dreptul la o viaţă normală şi la un trai decent. Oamenii s-au săturat până peste cap de refuzul constant al CJC de a reabilita Drumul Judeţean DJ 223B, drum aflat în administrarea sa, care face legătura între localităţile lvrinezu Mare, Ivrinezu Mic şi Peştera. „Drumul DJ 223B este un drum distrus, pe care zilnic trec sute de copii şi de oameni care merg la serviciu. În urmă cu trei ani a avut loc un accident din cauza craterelor din asfalt, în urma căruia au fost răniţi mai mulţi copii. În fiecare dimineaţă mă rog să nu se întâmple nicio nenorocire, iar în fiecare seară îi mulţumesc Domnului că s-a mai încheiat o zi, iar oamenii care au trecut pe acel drum au ajuns cu bine acasă“, a spus liderul autorităţii locale de la Peştera.
 
„Deşi localitatea în care trăiesc peste 3.500 de oameni a fost grav afectată de două inundaţii în vara anului 2013, autorităţile judeţene au rămas indiferente la suferinţele şi nevoile comunităţii locale, neacordând niciun leu pentru înlăturarea dezastrelor produse de viituri“, se arată într-un comunicat recent al primarului comunei Peştera, Valentin Vrabie. Dacă cererile unui singur om au rămas nerezolvate, şeful autorităţii locale peşterene crede că „numai prin unitate şi scandând într-un singur glas ne vom putea face auziţi, ne vom putea expune problemele şi le vom putea adresa «mai-marilor» judeţului, pe care în nenumărate rânduri i-am votat“. Locuitorii comunei Peştera, în frunte cu primarul, vor adresa Consiliului Judeţean următoarele întrebări: „De ce au rămas indiferenţi la suferinţele şi pagubele provocate de inundaţiile din anul 2013? De ce nu au fost reparate podurile şi punţile pietonale pentru a evita dezastrele? Trebuie să se piardă vieţi omeneşti pentru a se aloca fonduri pentru proiectul de reabilitare a podurilor şi punţilor pietonale? De ce nu a venit preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa niciodată în faţa noastră, în fata celor care l-am votat, să ne explice din ce motiv comuna Peştera nu beneficiază de finanţare, aşa cum o fac alte comune din judeţ?“, spune gospodarul-şef Vrabie într-o epistolă adresată comunităţii pe care o conduce.
„După zicala «Dacă nu vine muntele la Mohamed, se duce Mahomed la munte», ne vom prezenta noi în faţa conducerii judeţului, să le reamintim aleşilor noştri că încă există comuna Peştera pe harta judeţului Constanţa, că avem 11 proiecte întocmite şi nefinanţate, dar, dintre toate, noi cerem cu modestie finanţare măcar pentru unul dintre ele, acela de «Reabilitare a podurilor şi punţilor pietonale», pentru a nu mai trece vreodată prin coşmarul inundaţiilor“, a declarat primarul Valentin Vrabie.
 
Conducătorul administraţiei locale din Peştera spune că aleşii judeţeni au încălcat drepturile şi principiile garantate prin Legea Administraţiei publice locale prin faptul că, în ultimii ani, comunei Peştera nu i-au fost acordate nici măcar sumele cuvenite din cotele defalcate, acest lucru afectând pe termen lung dezvoltarea comunităţii. „Consider că un preşedinte de Consiliu Judeţean ar trebui sa facă o prioritate din rezolvarea problemelor tuturor locuitorilor judeţului, nu numai ale celor recomandaţi de apartenenţa politică a primarilor“, în opinia lui Valentin Vrabie. „Facem, aşadar, un apel pe această cale atât la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi la toţi consilierii judeţeni, indiferent de partidele din care provin, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate politică, să nu uite că au fost trimişi în acele funcţii pentru a fi în slujba cetăţenilor şi nu pentru a încuraja dezvoltarea statului de tip mafiot şi clientelar“, continuă reprezentantul autorităţii publice locale de la Peştera.
„Protestăm paşnic, civilizat, încercând să le dăm un exemplu celor de la CJC prin faptul că suntem o comunitate unită şi civilizată. Este un alt fel de protest“, a declarat pentru cotidianul nostru primarul Valentin Vrabie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii