Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promenada pietonală din Năvodari prinde contur (galerie foto)

ro

22 Dec, 2015 00:00 3153 Marime text
Reprezentanţi ai Primăriei Năvodari şi ai constructorului au prezentat ieri, la Casa Căsătoriilor din localitate, stadiul lucrărilor executate în cadrul proiectului „Amenajarea malului Mării Negre în zona de litoral a oraşului Năvodari - Dezvoltarea infrastructurii de turism de utilitate publică“, cunoscut de comunitate drept proiectul promenadei.
 
Viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, împreună cu directorul Direcţiei Proiecte Europene din cadrul Primăriei Năvodari, Adrian Constantin, şi reprezentatul constructorului, Ionuţ Sandu, şi-au exprimat convingerea că, până la sfârşitul anului, lucrările vor avansa, toate materialele necesare urmând a fi achiziţionate din timp. „Noi sperăm ca toate materialele să le avem achiziţionate, să avem toţi stâlpii asamblaţi şi puşi pe poziţie“, a declarat viceprimarul oraşului Năvodari.
 
Chelaru a confirmat faptul că, până în prezent, 75% dintre lucrări au fost efectuate, iar până la sfârşitul anului, autorităţile năvodărene speră să se ajungă la 95, chiar 100% lucrări executate în acest proiect. Un proiect care s-a derulat cu peripeţii încă de la început, cu împotriviri din partea unor agenţi economici, va reuşi să fie implementat şi-şi va atinge obiectivele, după cum ne-a dat asigurări viceprimarul urbei.
 
Astfel, resursele naturale generate de malul Mării Negre vor fi valorificate corespunzător, serviciile turistice oferite oaspeţilor vor fi diversificate, iar zona va deveni mai atractivă pentru turiştii care vor prefera litoralul românesc. În cadrul proiectului sunt prinse lucrări pentru amenajarea unui traseu turistic lung de peste patru kilometri, cu subzone - una de verdeaţă, alta pentru pietoni, placată cu granit.
 
„Singura problemă va fi, probabil, că nu vom avea tot granitul pus pe poziţie. Însă vom face decontările pentru ceea ce ţine de materiale, iar dacă există diferenţă la manoperă, o vom plăti cu penalităţi, conform prevederilor legale în vigoare. Asta dacă se prelungesc lucrările până în ianuarie - februarie 2016. Dacă avem vreme bună, sper să lucrăm cât mai bine şi cât mai mult“, a menţionat viceprimarul Florin Chelaru.

Viziune de ansamblu

În partea dinspre mare se va construi un parapet din beton care, potrivit constructorului, va stabiliza zona de nisip. De asemenea, pe întreaga alee turistică vor fi montate băncuţe din lemn care se vor sprijini direct de parapet, iar la începutul şi finalul promenadei vor fi amenajate ronduri cu spaţii verzi şi fântâni arteziene.
 
„Promenada va începe de la digul de sud până la strada Hanului. Simultan cu acest proiect, intenţionăm să reparăm şi străzile adiacente din zonă. Iluminatul promenadei va fi asigurat de stâlpi cu unul sau două braţe, iar din loc în loc vor exista puncte de informare, dar şi foişoare de observare pentru relaxarea turiştilor şi surprinderea cu camerele foto sau video a celor mai frumoase imagini din zona de nord a litoralului“, a creionat imaginea de ansamblu a proiectului reprezentatul administraţiei locale năvodărene.
 
Proiectul, estimat la valoarea de 27.710.639,20 de lei, din care 25.042.104,65 de lei o reprezintă contribuţia financiară nerambursabilă a Uniunii Europene, se derulează în parametri optimi, iar constructorul a dat asigurări că „lucrările grele au fost finalizate, iar acum se execută lucrări pe partea de montaj şi placajele cu granit“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii