Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Ioan Mărcuş, consilierul constănţean cu afaceri în Covasna (documente)

ro

22 Jul, 2014 00:00 4617 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, dar şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2013. Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au fost publicate, conform legii, declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor judeţeni, aferente anului fiscal încheiat. Redacţia cotidianului ZIUA de Constanţa va prezenta în fiecare zi averea şi interesele declarate de aleşii judeţeni.

Proprietăţi în judeţul Covasna

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul CJC, consilierul PSD Ioan Mărcuş deţine un teren intravilan în comuna Limanu, în suprafaţă de 500 (unitatea de măsură nu e specificată, dar cel mai probabil este vorba de metri pătraţi), cumpărat în 2005. La capitolul „Clădiri“, figurează o casă de locuit de 180 (unitate de măsură neprecizată) în Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, cumpărată în 2003. Acesteia i se adaugă un spaţiu comercial / de producţie în Moşneni, Constanţa, de 2.977/425 (metri pătraţi), cumpărat în 2008. Consilier cu state vechi în cadrul CJC, Ioan Mărcuş nu are datorii, şi nici nu deţine autoturisme, bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică sau obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro,
La rubrica „Active financiare“, capitolul „Conturi şi depozite bancare“, consilierul judeţean nu completează nimic. El menţionează însă faptul că a acordat un împrumut, în nume personal, lui Cătălin Gheorghe Bologa, în valoare de 45.000 de euro.

Venituri din dividende

Ioan Mărcuş a încasat, în calitate de consilier judeţean, un salariu anual de 8.146 (monedă neprecizată, probabil lei), în vreme ce, ca angajat al Marcus Uranus SRL, a avut un venit de 8.236 (monedă neprecizată, probabil lei). De la aceeaşi societate, soţia sa a ridicat, anul trecut, un salariu de 11.351 (moneda neprecizată, probabil lei).
În declaraţia de avere a consilierului social-democrat regăsim, de asemenea, venituri din alte surse. Este vorba despre dividende de la Marcus Uranus SRL - 252.000 de lei, de la Marova SRL - 4.200 de lei, precum şi de la Met Marker SRL - 120.000 de lei. De la Sport Turism SRL, soţia sa a obţinut dividende de 16.800 de lei.

Firme administrate de Mărcuş

Din declaraţia de interese a consilierului judeţean, reiese că acesta este asociat în Sport Turism SRL, Marova SRL, Met Market SRL, precum şi în Marcus Uranus SRL. Totodată, el apare ca administrator al ultimei societăţi. De asemenea, este menţionat faptul că „persoana fizică Mărcuş Ioan nu are în derulare contracte“. Amintim că una dintre firmele administrate de acesta, şi anume Sport Turism SRL, a derulat, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa. De asemenea, Mărcuş este membru în Comitetul Executiv al PSD Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii